18:28 Σάββατο 2 Ιουλίου 2022
eReportaz

Live:

Κ. Τσιάρας: Η δικαιοσύνη δεν μπορεί να είναι στην διελκυστίνδα της μικροκομματικής αντιπαράθεσης

Κ. Τσιάρας: Η δικαιοσύνη δεν μπορεί να είναι στην διελκυστίνδα της μικροκομματικής αντιπαράθεσης

Προωθούμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο μεταρρυθμίσεων στην δικαιοσύνη που έχει στόχο να δώσει λύσεις σε παθογένειες, να την εκσυγχρονίσει με την κοινωνική πραγματικότητα και να αποκαταστήσει πλήρως την εμπιστοσύνη που πρέπει να της έχουν οι πολίτες» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας μιλώντας στο σχέδιο νόμου για την «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/713 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 17ης Απριλίου 2019 για την καταπολέμηση της απάτης και της πλαστογραφίας μέσων πληρωμής πλην των μετρητών και την αντικατάσταση της απόφασης-πλαίσιο 2001/413/ΔΕΥ του Συμβουλίου (L 123) και λοιπές επείγουσες διατάξεις».

Ο υπουργός επισήμανε πως πεποίθησή του είναι ότι η δικαιοσύνη δεν μπορεί να είναι στην διελκυστίνδα της μικροπολιτικής αντιπαράθεσης για λόγους που κάθε φορά μπορεί να μετέρχεται κανείς απλά και μόνο για να κάνει αντιπολίτευση. Οι καταγεγραμμένες παθογένειες στο χώρο της δικαιοσύνης δεν μπορεί να αποτελούν ένα επιχείρημα ενάντια σε όποιο βήμα γίνεται για την βελτίωση ενός προβλήματος. Αυτό , είπε ο κ. Τσιάρας, είναι μια κριτική άρνησης σε κάθε πρόταση που μπορεί να έχει ως στόχο την θεραπεία όλων αυτών των ζητημάτων που ξέρουμε και όλοι τα αναγνωρίζουμε.

Η συζήτηση, ανάφερε ο υπουργός, σήμερα επικεντρώθηκε στο θέμα της επιτάχυνσης της απονομής της δικαιοσύνης σχετικά με τις αναβολές στις δίκες, αλλά αυτό που αποδείχθηκε είναι ότι πλην από εμάς, (εν. τη ΝΔ) κανείς άλλος δεν θέλει να βάλει το δάκτυλο επί των τύπων των ήλων.

Για την ενσωμάτωση της Οδηγίας, και την……………………………………………………………..

Διαβάστε τη συνέχεια στο dikastikoreportaz.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση απόπειρας παράνομης υιοθεσίας νεογνού

Μπλόκο στις αυθαίρετες χρεώσεις του ρεύματος από τα δικαστήρια

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας