9:40 Κυριακή 26 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Καλάθι του νονού για το Πάσχα: Από 22 Απριλίου έως 4 Μαΐου

Καλάθι του νονού για το Πάσχα: Από 22 Απριλίου έως 4 Μαΐου

Το «καλάθι του νονού» ετοιμάζεται για το Πάσχα, καθώς σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, θα ισχύσει από τις 22 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου (Μεγάλο Σάββατο).

Η τροπολογία για το παρατηρητήριο τιμών παιδικών παιχνιδιών, «το καλάθι του νονού», κατατέθηκε στη Βουλή την Τετάρτη. Με την τροπολογία, οι επιχειρήσεις που εξειδικεύονται στη διάθεση προς πώληση παιδικών παιχνιδιών στο καταναλωτικό κοινό, των οποίων ο συνολικός ετήσιος κύκλος εργασιών υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ ετησίως, βάσει των οικονομικών καταστάσεων της αμέσως προηγούμενης διαχειριστικής περιόδου, αποστέλλουν στο υπουργείο Ανάπτυξης, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, κατάλογο καταναλωτικών προϊόντων παιδικών παιχνιδιών («καλάθι του νονού»), από τις 22 Απριλίου 2024 έως και τις 4 Μαΐου 2024.

Οι υπόχρεοι εντάσσουν ένα (1) τουλάχιστον προϊόν από κάθε κατηγορία προϊόντων που περιλαμβάνεται στο «καλάθι του νονού», εφόσον διαθέτουν προϊόντα αυτής της κατηγορίας, και το διαθέτουν σε προσιτή τιμή, ιδίως συγκριτικά με τα υπόλοιπα προϊόντα της ίδιας κατηγορίας, ενημερώνοντας τους καταναλωτές, που προσέρχονται στα φυσικά ή ψηφιακά καταστήματά τους, ως προς τη σύνθεση του «καλαθιού» που προτείνουν. Η ενημέρωση αυτή γίνεται με κάθε πρόσφορο μέσο, ιδίως με λίστες, φυλλάδια και, υποχρεωτικά, με ειδική σήμανση επί των προϊόντων ή του χώρου πώλησής τους.

Κατάλογο προϊόντων που εντάσσονται στο «καλάθι των νονών» μπορούν να αποστέλλουν και άλλες επιχειρήσεις πέραν των υπόχρεων που προαναφέρονται. Εφόσον αποστείλουν κατάλογο προϊόντων, καθίστανται υπόχρεες τήρησης των διατάξεων της εν λόγω τροπολογίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρεμιέρα για το καλάθι του νονού – Λαμπάδες, σοκολατένια αυγά και 10 κατηγορίες παιχνιδιών

Ξεκινά το «καλάθι του νονού»: Αύριο η «πρεμιέρα» -Τι προϊόντα θα περιλαμβάνει

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας