17:09 Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Καταγγελία Βρετανίδας για σεξουαλική επίθεση από μέλος της βασιλικής οικογενείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Καταγγελία Βρετανίδας για  σεξουαλική επίθεση από μέλος της βασιλικής οικογενείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Η 31χρονη Βρετανίδα Κέιτλιν Μακ Ναμάρα που βρισκόταν στο Αμπου Ντάμπι ως διοργανώτρια φεστιβάλ με χρηματοδότηση του υπουργείου Ανεκτικότητας των Εμιράτων κατήγγειλε ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από υψηλόβαθμο μέλος της βασιλικής οικογενείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η Κέιτλιν Μακ Ναμάρα υποστηρίζει πως  δέχθηκε επίθεση από τον 69χρονο υπουργό Ανεκτικότητας, σεΐχη Ναχιάν μπιν Μουμπάρακ αλ Ναχιάν. Λίγο πριν ξεκινήσει το φεστιβάλ, τον Φεβρουάριο, η γυναίκα ειδοποιήθηκε ότι ο υπουργός ζήτησε να τη συναντήσει. Οι βοηθοί του τη μετέφεραν σε βίλα σε ιδιωτικό νησί, όπου της πήραν το κινητό τηλέφωνο και ακολούθησε η συνάντηση, στην οποία αρχικά ο σεΐχης τής μίλησε για το φεστιβάλ και εν συνεχεία της επιτέθηκε.

Η 31χρονη Βρετανίδα έκανε χθες νέα προσφυγή στη βρετανική Δικαιοσύνη μετά την απόρριψη της πρώτης προσφυγής της από την Εισαγγελία του Στέμματος, στη Βρετανία με το αιτιολογικό πως για  να ασκηθεί δίωξη για αδίκημα που συνέβη στο εξωτερικό, πρέπει να αποδειχθεί ότι ο ύποπτος ήταν κρατικός αξιωματούχος, προξένησε μεγάλη οδύνη στο θύμα και ενεργούσε υπό την επίσημη ιδιότητά του.

«Φεύγοντας από αυτή τη βίλα, ήξερα ότι δεν θα δικαιωθώ. Αλλά θέλω τουλάχιστον να φθάσει η υπόθεση στο δικαστήριο», δήλωσε η Μακ Ναμάρα.

Πηγή: THE GUARDIAN

Διαβάστε επίσης

Εκτός λίστας των «ασφαλών χωρών» έθεσε η Βρετανία την ηπειρωτική Ελλάδα.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας