13:52 Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Μολδαβία και Λιθουανία - Ουκρανοί συρρέουν στα σύνορα

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Μολδαβία και Λιθουανία - Ουκρανοί συρρέουν στα σύνορα

Η πρόεδρος της Μολδαβίας Μάγια Σάντου δήλωσε σήμερα ότι η χώρα της θα κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ότι είναι έτοιμη να δεχθεί δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που θα συρρεύσουν από τη γειτονική Ουκρανία.

“Η διεθνής κοινότητα καταδικάζει από κοινού τις ενέργειες της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, επομένως συγκάλεσα σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Ασφαλείας. Αποφασίστηκε ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει από το κοινοβούλιο να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης”, υπογράμμισε η Σάντου.

“Θα βοηθήσουμε τους ανθρώπους που χρειάζονται τη βοήθεια και την υποστήριξή μας”, σημείωσε.

Δεκάδες αυτοκίνητα έχουν σχηματίσει ουρές στα σύνορα ανάμεσα στην Ουκρανία και την Μολδαβία, σύμφωνα με ειδησεογραφικούς ιστοτόπους της χώρας.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, η Ρωσία ανακοίνωσε “προγραμματισμένες ασκήσεις ειρηνευτικού σώματος” στην από Ρώσους ελεγχόμενη περιοχή της Υπερδνειστερίας στη Μολδαβία.

Επίσης το Κοινοβούλιο της Λιθουανίας θα αποφασίσει εάν θα κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφού ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν σήμερα στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρόεδρος της Λιθουανίας Γκιτάνας Ναουσέντα.

Η χώρα της Βαλτικής, που κάποτε κυβερνούσε η Μόσχα, αλλά που τώρα είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα προτείνει επίσης να επιβληθούν περαιτέρω κυρώσεις στη Λευκορωσία, καθώς ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν στην Ουκρανία και από τη Λευκορωσία, κάτι το οποίο η τελευταία διέψευσε.

Διαβάστε επίσης

Η Λευκορωσία ισχυρίζεται πως δεν συμμετέχει στην εισβολή εναντίον της Ουκρανίας

Εμπλοκή και της Λευκορωσίας στο πόλεμο στην Ουκρανία: Συγκαλεί έκτακτο στρατιωτικό συμβούλιο

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας