15:07 Σάββατο 2 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Κατερίνα Εξερτζόγλου: Από τα βαμπίρ στη διαχείριση εκατομμυρίων ευρώ- Ποια η νέα υπάλληλος του Υπ. Εργασίας

Κατερίνα Εξερτζόγλου: Από τα βαμπίρ στη διαχείριση εκατομμυρίων ευρώ- Ποια η νέα υπάλληλος του Υπ. Εργασίας

Όταν την περασμένη Παρασκευή, ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νάσος Ηλιόπουλος ανακοίνωνε το όνομα της αντικαταστάτριας του γενικού γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών & άλλων Πόρων Χαρίλαου Φλώρου όλοι έμειναν με το στόμα ανοικτό.
Κι αυτό γιατί η αντικαταστάτρια του κ. Φλώρου, Κατερίνα Εξερτζόγλου τόσο σύμφωνα με το βιογραφικό της, όσο και σύμφωνα με όσα λένε εκείνοι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο. Ο νέος της λοιπόν ρόλος δεν θα είναι απλώς ένα παιχνιδάκι για εκείνη, καθώς αναλαμβάνει τη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων ύψους δηλαδή εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές μάλιστα, η νεαρή σε ηλικία υπάλληλος, έβαλε τα κλάματα μόλις άκουσε το ποιος αναλαμβάνει! Και λογικό θα προσθέσουμε εμείς καθώς ο νέος της μισθός θα ανέρχεται στο ποσό των 3000 ευρώ.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι οι αντιδράσεις που σημειώθηκαν από συναδέλφους της στο υπουργείο, έγκειται στο γεγονός ότι σύμφωνα πάντα με κείνους, δεν διετέλεσε χρέη συμβούλου αλλά απλά σήκωνε τηλέφωνα.

Το βιογραφικό της νέας γενικής γραμματέως

«Η κ. Κατερίνα Εξερτζόγλου γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Γερμανική Σχολή Αθηνών. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος των μεταπτυχιακών τίτλων “Ψυχολογία και ΜΜΕ” και “Πολιτιστική Διαχείριση” του ίδιου Πανεπιστημίου. «Μέχρι το 2011 εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, σε φορείς πολιτιστικής διαχείρισης, ΜΜΕ και καλλιτεχνικούς οργανισμούς». Μάλιστα το θέμα της διπλωματικής εργασίας της ήταν «Τα βαμπίρ στον κινηματογράφο και η ένταξή τους στην ποπ κουλτούρα: Από το Nosferatu του Friedrich Wilhelm Murnau στο Twillight της Catherine Hardwicke».


Με άλλα λόγια ουδεμία επαφή έχει με σπουδές στη Νομική, τις Πολιτικές Επιστήμες ή την Οικονομία όπως θα ήταν αναμενόμενο για την προαναφερθείσα θέση. Την ώρα που χιλιάδες άνεργοι απόφοιτοι των συγκεκριμένων σχολών καταφεύγουν στη λύση του εξωτερικού, η Κατερίνα Εξερτζόγλου με εφόδια στον χώρο του Πολιτισμού τοποθετήθηκε σε μια θέση που είναι αμιγώς πολιτική και η οποία απαιτεί ειδικές γνώσεις. Με άλλα λόγια θα χαράζει πολιτική για την απασχόληση ενώ δεν έχει ιδέα για το εν λόγω αντικείμενο.
Ως νέα γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας θα κληθεί να υπογράψει την αναθεώρηση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΣΠΑ αλλά και την κατανομή επιπλέον προϋπολογισμού σε κάθε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα για την Απασχόληση.

Τα σκουλαρίκια, το έντονο χρώμα στα μαλλιά και η εναλλακτική ένδυση στο Υπουργείο

Η εμφάνισή της στο υπουργείο πάντως, θύμιζε κάποιες φορές περισσότερο καλλιτέχνη ενώ φημολογείται ότι είχε δεχτεί παραινέσεις από τους ανωτέρους της για να υιοθετήσει ένα πιο υπηρεσιακό στυλ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το dress code της συμπληρωνόταν από πολλά σκουλαρίκια, διαφορετικά χρώματα στα μαλλιά της δίνοντας έναν… εναλλακτικό τόνο στην σοβαρή κατά τα άλλα ατμόσφαιρα του γραφείο στο Υπουργείο.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας