14:24 Τρίτη 16 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Κάθε τέλος και μια νέα… αρχή

Κάθε τέλος και μια νέα… αρχή

Oι λέξεις της προηγούμενης χρονιάς ανήκουν στη γλώσσα της προηγούμενης χρονιάς, και οι λέξεις της επόμενης χρονιάς περιμένουν μια άλλη φωνή. Και το να δημιουργείς ένα τέλος είναι το να δημιουργείς μια αρχή, έγραφε η Βιρτζίνια Γουλφ στις 2 Ιανουαρίου 1931.

Σε λίγες ώρες τα ρολόγια μηδενίζουν και αρχίζουμε πάλι να μετράμε από την αρχή. Ένα νέο έτος ξεκινά και μαζί του γεννιούνται οι καινούριες μας ελπίδες για όσα θέλουμε να κάνουμε και να ζήσουμε, μια επανεκκίνηση, μια αφετηρία για καινούριες εμπειρίες και ευκαιρίες.

Ακόμα κι αν ο κόσμος γύρω μας δεν αλλάζει, στην πραγματικότητα έχουμε μια ευκαιρία να αλλάξουμε εμείς. Κι αν αυτή μας την επιθυμία την μοιράζονται μαζί μας όλοι οι άνθρωποι γύρω μας, τότε χωρίς να το καταλάβουμε όλοι μαζί αλλάζουμε τον κόσμο, γιατί ο κόσμος είμαστε όλοι εμείς και τα όνειρά μας.

Ακόμα κι αν η νέα χρονιά προοιωνίζεται σκληρή, πρέπει να ξέρουμε καλά πως όπου υπάρχουν αλλαγές, εκεί υπάρχουν και ευκαιρίες τις οποίες πρέπει να ανακαλύψουμε. Με θετική σκέψη και ανοιχτό μυαλό οφείλουμε να αγωνιστούμε για αυτά που θέλουμε να επιτύχουμε, αρκεί πρώτα να κάνουμε μέσα βαθιά ενδοσκόπηση και να αναγνωρίσουμε τα θέλω από τα «πρέπει».

Με κριτική ματιά να δούμε την αλήθεια μας και να αφήσουμε πίσω αυτά που μας κάνουν δυστυχισμένους. Είναι εξαιρετική η διαπίστωση πως η ευτυχία μας δεν εξαρτάται τόσο από την κατάκτηση όσων μας κάνουν ευτυχισμένους, όσο από εκείνα που κρατάμε στη ζωή μας παρόλο που ξέρουμε πως μας πληγώνουν σαν αγκάθι και μας κάνουν να υποφέρουμε. Ας αφήσουμε πίσω λοιπόν ό,τι μπορούμε να διώξουμε από αυτά που μας βαραίνουν τα φτερά! Κι ας προχωρήσουμε ο καθένας τον δρόμο του και όλοι μαζί για έναν καλύτερο και πιο δημιουργικό κόσμο.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας