9:23 Κυριακή 26 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Κάτω από 5 δευτερόλεπτα ο μέσος χρόνος αναμονής κλήσης στο 100 σύμφωνα με την ΕΛΑΣ

Κάτω από 5 δευτερόλεπτα ο μέσος χρόνος αναμονής κλήσης στο 100 σύμφωνα με την ΕΛΑΣ

«Ο μέσος χρόνος αναμονής κλήσης στο 100 είναι μικρότερος από 5 δευτερόλεπτα» λέει η ΕΛΑΣ απαντώντας σε δημοσιεύματα που αναφέρονται σε καταγγελία πολίτη, σύμφωνα με την οποία, σε κλήση που πραγματοποίησε στο τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης ‘Αμεσης Δράσης Αττικής (100), τέθηκε σε μεγάλη αναμονή.

Ειδικότερα, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση: «Κατόπιν σχετικών διαταγών της νέας Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, η Διεύθυνση ‘Αμεσης Δράσης Αττικής ενισχύεται συνεχώς, με αποτέλεσμα το αστυνομικό προσωπικό του τηλεφωνικού κέντρου (100) ανά βάρδια να έχει διπλασιαστεί.

Στο πλαίσιο αυτό, ο μέσος χρόνος αναμονής κλήσης στο 100 είναι μικρότερος από 5 δευτερόλεπτα. Ενδεικτικά, το τριήμερο 17-19 Απριλίου 2024, διάστημα το οποίο αφορά η εν λόγω καταγγελία, σε συνολικά 20.022 κλήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο 100, ο χρόνος ανταπόκρισης των τηλεφωνητών ήταν ο εξής:

Από 1 έως 5 δευτερόλεπτα στο 85,52% των κλήσεων (-17.123- κλήσεις)
Από 6 έως 20 δευτερόλεπτα στο 13,67% των κλήσεων (-2.736- κλήσεις)
Από 21 έως 30 δευτερόλεπτα στο 0,74% των κλήσεων (-148- κλήσεις)
Από 31 έως 60 δευτερόλεπτα στο 0,07% των κλήσεων (-15- κλήσεις)
Από 60 δευτερόλεπτα και πάνω, καμία κλήση.
Παράλληλα, οι αστυνομικοί που εργάζονται στο τηλεφωνικό κέντρο, αυτή την περίοδο εκπαιδεύονται από ειδικευμένους ψυχολόγους και επιστήμονες, με σκοπό τη βελτίωση των ικανοτήτων τους για την καλύτερη δυνατή διαχείριση των περιστατικών.

Η Ελληνική Αστυνομία, με μοναδικό γνώμονα την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας και την πρόληψη και αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων φαινομένων, είναι δίπλα στους πολίτες αδιάλειπτα, εκτελώντας με υψηλό αίσθημα ευθύνης το καθήκον της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδική δράση της ΕΛΑΣ για την διακίνηση ναρκωτικών γύρω από σχολεία στα Πατήσια (βίντεο)

ΕΛΑΣ: Σε ισχύ το νέο πρωτόκολλο για τη διαχείριση της ενδοοικογενειακής βίας – Συντονισμός ενεργειών και μέριμνα για ασφάλεια των θυμάτων

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας