22:07 Τρίτη 6 Ιουνίου 2023
eReportaz

Live:

Κορονοϊός: 31 τα κρούσματα στην Ελλάδα!

Κορονοϊός: 31 τα κρούσματα στην Ελλάδα!

Αυξάνονται ραγδαία οι ασθενείς από τον κορονοϊό στην Ελλάδα! Αυτό προκύπτει από τα νέα στοιχεία που ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης, (05.03.2020), ο Σωτήρης Τσιόδρας, υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό.

Στα 31 ανέρχονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Τα 21 νέα κρούσματα προέκυψαν από τις εξετάσεις που έγιναν στους συνταξιδιώτες του 67χρονου από την Αμαλιάδα, του ένατου κρούσματος κορονοϊού στη χώρα μας.

Από τα 24 άτομα που έχουν ήδη εξεταστεί, οι 21 βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως. Προσέθεσε ότι ο ιός δεν έχει χωριστεί σε δύο κατηγορίες, όπως μετέδωσαν ΜΜΕ μετά από έρευνα Κινέζων επιστημόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από το Υπουργείο Υγείας, τα αληθινά περιστατικά είναι εκατοντάδες φορές περισσότερα παγκοσμίως.

Οι δηλώσεις μέσα από το Υπουργείο Υγείας από την δημοσιογράφο Αλεξία Σβώλου

Τα μέτρα για τα σχολεία θα είναι παροδικά όπως και για τις σχολικές εκδρομές.
Η επιδημία είναι γρήγορη και θα εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.
Βέβαια ιχνηλατούνται περισσότερες απο 400 επαφές από το πούλμαν των προσκυνητών, φαίνεται πως ο ιός περνάει κάτω από την μύτη μας, καθώς το Ισραήλ δεν ήταν χώρα στον αρχικό χάρτη.
Όμως δεν έχει σημασία τόσο η ιχνηλάτηση όσο έχουν σημασία τα μέτρα υγιεινής.

Βήχας και πυρετός τα βασικά ύποπτα συμπτώματα

Όσοι έχουν υψηλό πυρετό και δύσπνοια να επικοινωνούν άμεσα ή να πάνε στα νοσοκομεία αναφοράς. Όσο περνά ο καιρός στην Ελλάδα και παντού θα γίνεται εργαστηριακός έλεγχος μόνο στα σοβαρά περιστατικά όχι μόνο στα ήπια.

Ήδη στην Ιταλία αυτό γίνεται, γιατί θα έχουμε εκατοντάδες περιστατικά και η έξαρση είναι μπροστά μας.

Και επαγγελματίες υγείας έχουν κολλήσει τον ιό με έναν ασθενή από σοβαρή πνευμονία και δύο ασθενείς με ήπια πνευμονία.

Αχαΐας: 11 υγειονομικοί αποσύρθηκαν
Για λίγες μέρες σαν υπερβολική προφύλαξη. Όταν θα έρθει το εμβόλιο οι υγειονομικοί θα εμβολιαστούν πρώτοι.

Στην Ελλάδα είμαστε ακόμα στη πρώτη φάση. Η γρίπη προσβάλλει το 5-10%. Προς το παρόν θα φτάσει το 15% του πληθυσμού, προοπτικά σε λίγα χρόνια μπορεί να εξαπλωθεί και στο 100%.

Στην Γουχάν το 25% της ανθρωπότητας είναι 3 εκατ., οπότε δεν ξέρουμε όλοι την αλήθεια για την περιοχή, καθώς δήλωσε μόνο 70.000 κρούσματα.

Από τα παιδιά ελάχιστα νοσούν καθώς το 70% κυμαίνεται στις ηλικίες 30-70 ετών.

Επίσης έχουμε από το Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας οδηγία για νοσηλεία κατ’ οίκον με θερμομέτρηση, μάσκα, άνοιγμα παραθύρων και απομόνωση των ευπαθών ομάδων.

Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος
Ο ιός στις επιφάνειες
Ο ιός δείχνει να συμπεριφέρεται σαν τη γρίπη ωστόσο στις μαλάκες επιφάνειες δείχνει να αντέχει αρκετά περισσότερο από τις οκτώ με 9 ώρες που αντέχει ο ιός της γρίπης στην σκληρές επιφάνειες, όπως πόμολα γραφεία, χερούλια, πόρτες κλπ.
Ο ΠΦΣ αποστέλλει μισό εκ. ενημερωτικά έντυπα στα φαρμακεία

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αποστέλλει σήμερα 500.000 έντυπα στους φαρμακευτικούς συλλόγους όλης της χώρας με Οδηγίες Πρόληψης και τα συμπτώματα του κορονοϊού COVID-19, τα οποία στη συνέχεια θα διανεμηθούν στα φαρμακεία για να ενημερώνεται το κοινό.

Ο ΠΦΣ αντιλαμβανόμενος την σοβαρότητα της κατάστασης μετά και τα νέα κρούσματα κορονοϊού, δημιούργησε το ενημερωτικό αυτό φυλλάδιο για την ενημέρωση του Έλληνα πολίτη.

Παράλληλα ο ΠΦΣ προχώρησε στην έκδοση του ενημερωτικού εντύπου «ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ COVID-19» το οποίο σας αποστέλλουμε.

Ο ΠΦΣ υλοποιεί και αυτή τη δράση με κεντρικό σύνθημα «Ενημερώσου από τον Φαρμακοποιό σου» συμβάλλοντας και αυτός στην ενημέρωση του πολίτη σχετικά με το μεγάλο θέμα του COVID -19 .

Προσωρινή διακοπή των συνεδρίων της Ακαδημίας Αθηνών λόγω κορονοϊού

Η Ολομέλεια της Ακαδημίας Αθηνών αποφάσισε σήμερα την διακοπή των Δημοσίων και Ιδιαιτέρων Συνεδριών της, των ξεναγήσεων στο Μέγαρό της καθώς και όλων των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για την Ανατολική Αίθουσά της έως και την 24η Απριλίου 2020, λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας