0:48 Πέμπτη 2 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Κορονοϊός εμβόλιο: Μουδιασε όλο το σώμα της 35χρονης μητέρας στην Λαμία μετά τον εμβολιασμό

Κορονοϊός εμβόλιο: Μουδιασε όλο το σώμα της 35χρονης μητέρας στην Λαμία μετά τον εμβολιασμό

Mητέρα 35 ετών με τρία παιδιά, ένιωσε κάποια έντονα συμπτώματα μετά τον εμβολιασμό της και αρχικά μεταφέρθηκε στο ΚΥ Στυλίδας αλλά στη συνέχεια στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας.

Σύμφωνα με το LamiaReport, η νεαρή μητέρα από την Ανατολική Φθιώτιδα στις 11:15 το πρωί του Σαββάτου έκανε μαζί με το σύζυγό της στο Νοσοκομείο της Λαμίας.

Στις 4:00′ το απόγευμα παρουσίασε έντονο πονοκέφαλο και πυρετό και λίγες ώρες αργότερα, γύρω στις 8:00΄ το απόγευμα, άρχισε να έχει μούδιασμα στα χέρια μέχρι τους καρπούς, ενώ λίγο αργότερα το μούδιασμα έφτασε μέχρι τους ώμους.

Η 35χρονη άρχισε να έχει πρόβλημα και στην αναπνοή «Δεν μπορούσε να πάρει ανάσα και είχε έντονο πόνο στο στήθος. Γι αυτό στις 9:30΄ τη μετέφερα στο ΚΥ Στυλίδας όπου της έβαλαν οξυγόνο και την ετοίμασαν για να τη μεταφέρουν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λαμίας. Εκεί της έκαναν εξετάσεις και στις 2:30΄ τα ξημερώματα μας είπαν να επιστρέψουμε στο σπίτι….», είπε ο σύζυγό της στο LamiaReport.

Η 35χρονη τώρα είναι στο σπίτι με έντονο πονοκέφαλο και αδιαθεσία στο στομάχι, ενώ όπως μας είπε ο σύζυγος οι γιατροί στο νοσοκομείο είπαν ότι το πιθανότερο είναι τα συμπτώματα της νεαρής μητέρας να ήταν από το άγχος.

Ο σύζυγος όμως υποστηρίζει ότι η γυναίκα του δεν ήταν καθόλου αγχωμένη με το εμβόλιο, σε αντίθεση με τον ίδιο που ήταν πολύ αγχωμένος, και δεν παρουσίασε καμία παρενέργεια ή κάποιο σύμπτωμα.

Επίσης αναρωτιέται αν θα έπρεπε προληπτικά να κρατήσουν τη σύζυγό του στο νοσοκομείο Λαμίας έστω για ένα 24ωρο για παρακολούθηση.

Μόσιαλος mRNA εμβόλια: Μυοκαρδίτιδα ή Περικαρδίτιδα – Ποιοι κινδυνεύουν από το 4ο κύμμα (Βίντεο)

Μόσιαλος mRNA εμβόλια: Η πιθανότητα μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας μετά από εμβολιασμό με mRNA εμβόλια

Εξαιρετικά μικρή είναι η πιθανότητα μυοκαρδίτιδας η περικαρδίτιδας μετά από εμβολιασμό με mRNA εμβόλια, επισημαίνει σε ανάρτηση του στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE).

Όπως αναφέρει, στην Αγγλία έχουν, μέχρι στιγμής, καταγραφεί 39 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας και 27 περιπτώσεις περικαρδίτιδας μετά τη λήψη του εμβολίου της Pfizer. Η ανάλυση των δεδομένων έδειξε ότι ο αριθμός των περιστατικών δεν υπερβαίνει τον αναμενόμενο σε αντίστοιχο πληθυσμό μη εμβολιασμένων για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Η ανάλυση των δεδομένων στις ΗΠΑ έδειξε ότι η πιθανότητα μυοκαρδίτιδας η περικαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό (αν όντως υπάρχει συσχέτιση) είναι μεγαλύτερη μετά τη δεύτερη δόση και λίγο μεγαλύτερη με το εμβόλιο της Moderna (24,7 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο) στην ηλικιακή ομάδα 16-39 ετών σε σύγκριση με το εμβόλιο της Pfizer (10,4 ανά εκατομμύριο δόσεων). Η συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι ήπιες και εύκολα αντιμετωπίσιμες, οι ασθενείς μένουν κατά μέσο όρο τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο, ενώ δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι εξαιτίας των παρενεργειών.

Κορωνοϊός Εμβόλιο Pfizer: Η ιατροδικαστική έκθεση απαντά για τον θάνατο της 56χρονης στα Καλάβρυτα

Ο κ.Μόσιαλος επισημαίνει επίσης ότι η Βρετανική ρυθμιστική αρχή έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα τα στοιχεία των θρομβώσεων μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου της AstraZeneca. Η επίπτωση, μέχρι την περασμένη Πέμπτη, ήταν 1,5 ανά εκατομμύριο δόσεων και η θνητότητα μετά από ιδιάζουσα θρόμβωση ήταν 14.8%. Επομένως η θνητότητα ανά εκατομμύριο δόσεων είναι 0.22.

Περαιτέρω ανάλυση των δεδομένων έδειξε ότι η επίπτωση είναι μικρότερη στην ηλικιακή ομάδα 18-49 ετών (0,7 θρομβώσεις ανά εκατομμύριο δόσεων) και μεγαλύτερη στην ηλικιακή ομάδα των 50+ (1,5 ανά εκατομμύριο δόσεων). Αν κάνουμε αναγωγή της συνολικής θνητότητας, μετά από ιδιάζουσα θρόμβωση, στην ηλικιακή ομάδα 18-49 (δεν έχουμε ακόμη πιο αναλυτικά στοιχεία), τότε προκύπτει ότι, με τα δεδομένα μέχρι τώρα, η θνητότητα, για αυτή την ομάδα, είναι 0,1 ανά εκατομμύριο δόσεων.

Δεν είναι δυνατόν να συγκρίνουμε άμεσα τα στοιχεία της πρώτης με τη δεύτερη δόση, γιατί έχουμε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες και αριθμό δόσεων ανά ηλικιακή ομάδα, αλλά είναι εμφανές ότι η πιθανότητα ιδιάζουσας θρόμβωσης είναι πολύ μικρότερη μετά τη δεύτερη δόση, ιδιαίτερα στους κάτω των 50 ετών.

Τέλος, υπενθυμίζει ότι μέχρι σήμερα υπήρξαν 3.879.410 θάνατοι εξαιτίας της νόσου Covid-19 και ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σημαντικά, γιατί οι περισσότερες χώρες του πλανήτη δεν έχουν ακόμη πρόσβαση σε αποτελεσματικά εμβόλια.

 

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας