Η χώρα αυτή με τα 10,7 εκατομμύρια κατοίκους κατέγραψε το Σάββατο 158 νέα κρούσματα, ενώ έξι άνθρωποι έχουν αναρρώσει από το νέο κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το Reuters, μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος στη χώρα, την ώρα που οι υπηρεσίες υγείας έχουν υποβάλλει σε εξετάσεις 15.584 ανθρώπους.

Μικρή η αναλογία των τεστ

Η Τσεχία παρόλα αυτά βρίσκεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως με τη μικρότερη αναλογία τεστ ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους, με βάση τα στοιχεία τα στοιχεία αυτά, τα οποία αντλούνται από τις Υπηρεσίες Υγείας, όπου αυτά είναι διαθέσιμα, αλλά και από τα ΜΜΕ.

Κορωνοϊός Ελλάδα: 2η στην λίστα με τα λιγότερα τεστ για τον ιό

Στον  πίνακα φαίνεται ότι στην Ιταλία, όπου είναι σε εξέλιξη μια τραγωδία γίνεται μεγάλος αριθμός τεστ, ενώ η Νότια Κορέα, όπου η πανδημία έχει αρχίσει να παρουσιάζει εικόνα ύφεσης είναι «πρωταθλήτρια» στη διεξαγωγή τεστ.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, με δεδομένα που είχαν συλλεγεί ως τις 16 Μαρτίου, στη Νότια Κορέα γίνονται ακόμα και 10.000 τεστ τη μέρα.

Με βάση το ίδιο ρεπορτάζ, στην πολύπαθη Ιταλία, στην αρχή της πανδημίας τουλάχιστον, γινόταν τεστ ακόμα και σε όσους είχαν επαφές με κρούσματα αλλά δεν είχαν καθόλου συμπτώματα.

Αίσθηση πάντως προκαλεί ο μικρός αριθμός των τεστ που γίνονται στις ΗΠΑ: Όπως αναφέρεται σε ιδιωτικά εργαστήρια εξετάζονταν μόλις 40 – 60 τεστ τη μέρα.