12:48 Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Κυκλοφορεί στην Ελλάδα, το DEXCOM ONE, ένα σύστημα Συνεχούς Παρακολούθησης Γλυκόζης (CGM) σε πραγματικό χρόνο.

Κυκλοφορεί στην Ελλάδα, το DEXCOM ONE, ένα σύστημα Συνεχούς Παρακολούθησης Γλυκόζης (CGM) σε πραγματικό χρόνο.

Η νέα επαναστατική συσκευή CGM απαλλάσσει τα άτομα με διαβήτη από επώδυνα τρυπήματα των δακτύλων* και κοπιαστικές σαρώσεις και τους παρέχει ένα έξυπνο, αποτελεσματικό και εύχρηστο σύστημα για τη διαχείριση του διαβήτη

Μιλώντας εκ μέρους της Dexcom, ο Alex Moussa, γενικός διευθυντής και ανώτερος αντιπρόεδρος για τη ζώνη ΕΜΕΑ, δήλωσε: «Στην Dexcom, αποτελεί δέσμευσή μας η διάθεση καινοτόμων λύσεων τεχνολογίας συνεχούς παρακολούθησης της γλυκόζης σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους στον κόσμο. Η κυκλοφορία του Dexcom ONE στην Ελλάδα θα καταστήσει τη συνεχή παρακολούθηση γλυκόζης πιο εύκολα προσβάσιμη για τους ανθρώπους που ζουν με διαβήτη και θα τους προσφέρει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα των τιμών και των τάσεων της γλυκόζης τους, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο αποτελεσματικότερη διαχείριση του διαβήτη και χαρίζοντάς τους αισιοδοξία και καλύτερη υγεία».

Το Dexcom ONE χρησιμοποιεί έναν μικρό αισθητήρα και πομπό που φοριέται από τον χρήστη ο οποίος μετρά και αποστέλλει με ασύρματο τρόπο τιμές γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο σε συμβατή έξυπνη συσκευή† ή δέκτη μέσω της εφαρμογής Dexcom ONE, εξαλείφοντας την ανάγκη για επώδυνα τρυπήματα των δακτύλων* και κοπιαστικές σαρώσεις. Επιπλέον, η εφαρμογή απεικονίζει την ταχύτητα και την κατεύθυνση των επιπέδων της γλυκόζης με βέλη τάσεων, διευκολύνοντας τους ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη να λάβουν αποφάσεις που αφορούν τη θεραπεία τους ανά πάσα στιγμή και βοηθώντας τους να αποφεύγουν δυνητικώς επικίνδυνα συμβάντα που οφείλονται σε υψηλές ή χαμηλές τιμές γλυκόζης.

Ο διαβήτης είναι μια νόσος που προσβάλλει περισσότερα από 537 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, σύμφωνα με προσφάτως δημοσιευμένα δεδομένα από την IDF (Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη). Στην Ελλάδα, υπολογίζεται ότι το 12% του πληθυσμού πάσχει από διαβήτη και το 12,4% του πληθυσμού εμφανίζει προδιαβήτη. Όσον αφορά το 29,1% των ατόμων με διαβήτη, δεν διαχειρίζονται την πάθησή τους με αποτελεσματικό τρόπο§. Οι περισσότεροι άνθρωποι με διαβήτη διαχειρίζονται την πάθησή τους καταφεύγοντας σε πολλά τρυπήματα των δακτύλων και ελέγχους του αίματος κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, γεγονός που επιβαρύνει σημαντικά την καθημερινότητά τους.

Ο κ. Γεώργιος Τσούτσας, Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος και άτομο με Διαβήτη τύπου 1 δήλωσε: «Για πολλά χρόνια, ο έλεγχος της γλυκόζης του αίματος με τρύπημα του δακτύλου αποτελούσε προϋπόθεση για την αυτο-διαχείριση του διαβήτη. Ωστόσο, η αυτο-παρακολούθηση, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να σημαίνει τρύπημα δαχτύλου έως και δέκα ή περισσότερες φορές την ημέρα, μπορεί να είναι χρονοβόρα, επώδυνη και δύσκολο να ενταχθεί στο καθημερινό πρόγραμμα ενός ανθρώπου με Σακχαρώδη Διαβήτη».

«Με το Dexcom ONE, τα άτομα με διαβήτη έχουν πλέον την ελευθερία να ζουν χωρίς να χρειάζεται πλέον να τρυπούν τα δάχτυλά τους* ή να έχουν το βάρος πολλαπλών σκαναρισμάτων, ενώ μπορούν να βασίζονται πλέον με σιγουριά στα δεδομένα που λαμβάνουν από το Dexcom ONE για να προχωρούν σε αποφάσεις θεραπείας, γεγονός που καθιστά δυνατή μια περισσότερο προσωποποιημένη και αποτελεσματική αυτο-διαχείριση».

Τα άτομα με διαβήτη στην Ελλάδα μπορούν να παραγγείλουν το Dexcom ONE μέσω της ιστοσελίδας της Dexcom στη διεύθυνση Dexcom.com. Η Dexcom διαθέτει επίσης έναν οδηγό έναρξης χρήσης του συστήματος Dexcom ONE καθώς και επιλογές εγγραφής για όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν το Dexcom ONE και να το χρησιμοποιήσουν σε συνεχή βάση.

Σχετικά με την Dexcom, Inc.

Από το 1999, η Dexcom, Inc. ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αποκτήσουν τον έλεγχο του διαβήτη μέσω καινοτόμων συστημάτων συνεχούς παρακολούθησης της γλυκόζης (CGM). Με έδρα το Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια και με δραστηριότητα σε όλη την Ευρώπη, η Dexcom αναδείχθηκε ηγέτης στην τεχνολογία της φροντίδας του διαβήτη. Ακούγοντας τις ανάγκες των χρηστών, των φροντιστών και των παρόχων, η Dexcom απλοποιεί και βελτιώνει τη διαχείριση του διαβήτη ανά τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την CGM της Dexcom, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.dexcom.com.

Η Dexcom προωθεί το Dexcom ONE στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Hemoglobe, μια καινοτόμο ελληνική εταιρία ιατροτεχνολογικών προϊόντων και λύσεων υγείας, με ιδιαίτερη

εξειδίκευση σε εγχυόμενες θεραπείες κατ’ οίκον. Η Hemoglobe διαθέτει πάνω από 15 έτη εμπειρία στη διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και στην υποστήριξη ασθενών.

* Εάν οι ειδοποιήσεις και οι ενδείξεις γλυκόζης από το Dexcom ONE δεν αντιστοιχούν στα συμπτώματα ή δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, χρησιμοποιήστε μετρητή γλυκόζης αίματος για να προχωρήσετε σε αποφάσεις που αφορούν τη θεραπεία του διαβήτη.

Για έναν κατάλογο συμβατών συσκευών, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.dexcom.com/compatibility.

‖ Μπορείτε να λάβετε έναν δέκτη με οθόνη αφής ως προαιρετική συσκευή απεικόνισης 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκαν οι συμβατοί λήπτες των οργάνων της 21χρονης

Θάνος Πλεύρης: Από 1η Ιανουαρίου θα επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας