3:03 Σάββατο 25 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

La Rebubblica: Η Καϊλή έχει ομολογήσει το QatarGate - Προσπάθησε να προειδοποιήσει Παντσέρι

La Rebubblica: Η Καϊλή έχει ομολογήσει το QatarGate - Προσπάθησε να προειδοποιήσει Παντσέρι

Η ιταλική εφημερίδα παραθέτει την παραδοχή της Ελληνίδας ευρωβουλευτή ότι γνώριζε τη δράση του κυκλώματος και την ύπαρξη των χρημάτων στην κατοικία της

Τις πρώτες παραδοχές της Ελληνίδας ευρωβουλευτή και μέχρι πρότινος αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Εύας Καϊλή μετά την σύλληψή της παραθέτει σε θέμα της η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, σε θέμα της που τιτλοφορείται «QatarGate, η ομολογία της Εύας Καϊλή» και έχει υπότιτλο τη δήλωση: «Ήξερα για τις δραστηριότητες του Panzeri και τις βαλίτσες με τα χρήματα».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατά την εφημερίδα η κα Καϊλή μετά την σύλληψη του συζύγου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι προσπάθησε να προειδοποιήσει άλλους, τόσο τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» του κυκλώματος ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι, όσο και δύο ακόμη ευρωβουλευτές. Αυτή η ενέργεια θεωρήθηκε απόδειξη άμεσης εμπλοκής στο κύκλωμα και αποφασίστηκε η σύλληψή της, σύμφωνα με τα έγγραφα των βελγικών Αρχών που επικαλείται η εφημερίδα.

Στη συνέχεια, «μπροστά στον Βέλγο δικαστή Μισέλ Κλεζ η Εύα Καϊλή παραδέχτηκε πως γνώριζε για τις δωροδοκίες, στις οποίες ενεπλάκη ο σύζυγός της, Φρατσέσκο Τζιόρτζιο και ο πρώην ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντσέρι». Η εφημερίδα μάλιστα υποστηρίζει ότι η κα Καϊλή έχει καταγραφεί να είπε ευθέως ότι «είναι αλήθεια, γνώριζα για τις δραστηριότητες του Παντσέρι. Ήξερα πως στο σπίτι μου υπήρχαν βαλίτσες γεμάτες με χρήματα».

Κατά την Repubblica, ήταν επίσης η ίδια η κα Καϊλή αυτή που έδωσε εντολή στον πατέρα της να απομακρύνει τα χρήματα από την κατοικία του ζευγαριού, ωστόσο η προσπάθεια του τελευταίου έληξε άδοξα με την σύλληψή του από τις βελγικές Αρχές έξω από κεντρικό ξενοδοχείο.

Σημειώνεται ότι η επίσημη απολογία της κας Καϊλή για τα αδικήματα που περιγράφονται στην σχηματισθείσα εναντίον της δικογραφία αναμένεται την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου. Η ίδια παραμένει κρατούμενη στο Βέλγιο.

Διαβάστε ακόμη

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας