2:59 Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Λάκης Γαβαλάς: Δεν πρόλαβε να πληρώσει την εγγύηση

Λάκης Γαβαλάς: Δεν πρόλαβε να πληρώσει την εγγύηση

Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στις φυλακές του Κορυδαλλού θα περάσουν τελικά ο Λάκης Γαβαλάς και η αδελφή του, Νότα, παρά τον ανασταλτικό χαρακτήρα της απόφασης του δικαστηρίου, αφού οι δικηγόροι τους δεν πρόλαβαν ανοικτό το αρμόδιο τμήμα του Εφετείου Αθηνών για να πληρώσουν την εγγύηση, παρότι είχαν συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό των 4.000 ευρώ.

Έτσι, τόσο ο Λάκης Γαβαλάς όσο και η αδελφή του θα επιστρέψουν, αναγκαστικά, στις φυλακές του Κορυδαλλού, όπου κρατούνται τους τελευταίους 14 μήνες, έως την Τρίτη οπότε θα λειτουργήσει το Εφετείο για να πληρώσουν την εγγυοδοσία και να αφεθούν ελεύθεροι.

Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε το πρωί τον Λάκη Γαβαλά σε επτά χρόνια κάθειρξη με αναστολή για τα χρέη του προς το ελληνικό Δημόσιο, ύψους περίπου 17 εκατ. ευρώ, υπόθεση για την οποία άλλωστε βρισκόταν προφυλακισμένος εδώ και 15 μήνες μαζί με την αδερφή του Νότα και τον πρώην σύζυγό της Κ. Πανουσόπουλο.

Το παράπονο του Λάκη

«Αυτή την ώρα οι συνάδελφοί μου Dolce & Gabbana είναι με σκάφος στη Μήλο κι εγώ είμαι εδώ και απολογούμαι» είπε στην απολογία του ο Λάκης Γαβαλάς και τόνισε ότι προσφέρει την περιουσία του στο ελληνικό Δημόσιο, σε μια χώρα που, όπως είπε, κανείς πλέον δεν επενδύει τίποτα.

Ενώπιον του Δικαστηρίου ο μόδιστρος έδωσε τη δική του εξήγηση για το πώς διογκώθηκαν τα χρέη του. «Το ΦΠΑ οι ίδιες οι τράπεζες μας είχαν πει ότι θα το αναλάβουν αυτές και θα κάνουν τη δοσοποίηση. Δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο οι τράπεζες να κρατήσουν τα χρήματα» είπε ο Λ. Γαβαλάς. Ακόμη αρνήθηκε ότι η εταιρία του είχε πρόθεση να αποκρύψει τα οικονομικά της στοιχεία και τόνισε ότι ο ίδιος ήταν άσχετος με τα οικονομικά καθώς δεν είχε, όπως είπε, ούτε μπλοκ επιταγών. «Είμαι ταλαιπωρημένος, είμαι στη φυλακή 14 μήνες και όλα αυτά μετά από αυτόν τον κολοσσό που έκανα» είπε ο κατηγορούμενος, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει την ημέρα που η αδελφή του μπήκε στη φυλακή. «Προσπαθούσαμε με τον αδελφό μου από το 2011 που συνειδητοποιήσαμε το μέγεθος του προβλήματος, να δούμε τι θα κάνουμε» είπε η Νότα Γαβαλά στην απολογία της και επισήμανε ότι η προσπάθεια αυτή συνεχίζονταν από την ίδια και τον αδερφό της ακόμα και μέσα από τη φυλακή.

Πηγή: protothema

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας