21:27 Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024
eReportaz

Live:

Λεβέντης: «Ο Τσίπρας θέλει να διαλύσει την ΝΔ και θα τα καταφέρει»

Λεβέντης: «Ο Τσίπρας θέλει να διαλύσει την ΝΔ και θα τα καταφέρει»

Αποκαλυπτικός εμφανίστηκε σε συνέντευξη του στον Real FM ο Βασίλης Λεβέντης, τονίζοντας πως οι εκλογές θα γίνουν τον Φεβρουάριο».

«Ο κ. Τσίπρας θέλει να διαλύσει τη ΝΔ. Και θα τα καταφέρει, γιατί η ΝΔ λέει ότι δεν δίνει τις Πρέσπες και τη νύχτα των εκλογών -υπό την πίεση του Αμερικανού πρεσβευτή – θα τα δώσει όλα.Θα ξεβρακωθεί και η ΝΔ και εκεί θα υπάρξουν 30 βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι θα φύγουν», τόνισε αρχικά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ενώ σε άλλο μέρος της συνέντευξής του ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι «θα δικαστούν οι κύριοι Τσίπρας και Κοτζιάς, αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών». Συγκεκριμένα είπε: «Απέφυγαν το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, απέφυγαν τη Βουλή, πήγαν μόνοι τους και υπέγραψαν. Τη χώρα τη δέσμευε το προηγούμενο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, οπότε παραβίασαν αυτό το πράγμα. Εγώ θεωρώ ότι μετά τις εκλογές θα τεθεί θέμα περί ευθύνης υπουργών για τον Κοτζιά και τον Τσίπρα».

Αναφερόμενος στην Ένωση Κεντρώων, ο κ. Λεβέντης υποστήριξε τα εξής: «Δεν είχαμε καμία κρίση στο κόμμα, απλά κάποιοι βουλευτές επηρεασμένοι από ένα κλίμα αποστασιών, το οποίο δημιουργεί μάλλον τώρα τελευταία ο κ. Μητσοτάκης, στο παρελθόν ήταν και ο Τσίπρας στο παιχνίδι, διάλεξαν το δρόμο της εξόδου από το κόμμα. Αλλά αυτό δεν συνιστά κρίση γιατί οι βουλευτές αυτοί είχαν διοριστεί, δεν ήταν εκλεγμένοι με σταυρό. Ο κ. Μητσοτάκης τα παίζει όλα για όλα για να βγει πεντακομματική Βουλή και είμαστε το έκτο κόμμα. Από ότι καταλαβαίνετε του μπαίνουμε στο ρουθούνι».

Τέλος, στο ερώτημα τι θα ψηφίσει η Ένωση Κεντρώων εάν έρθει πρόταση για προανακριτική στη Βουλή για τα θέματα της Υγείας, ο κ. Λεβέντης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Εμείς θα ψηφίσουμε “παρών”, διότι ζητούμε είναι να σταματήσει η κλεψιά, ενώ αυτοί κυνηγούν ο ένας τον προηγούμενο. Και την άλλη φορά στις δέκα κάλπες ψηφίσαμε “παρών” για να μην μετέχουμε σε αυτό. Φοβάμαι ότι μπορεί να έκλεψαν, γιατί είναι το σύστημα τέτοιο, που όλοι οι υπουργοί μπορεί να εμπλέκονται σε σκάνδαλα».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας