2:24 Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Μαύρη Παρασκευή η... Black Friday για αρκετά εμπορικά καταστήματα

Μαύρη Παρασκευή η... Black Friday για αρκετά εμπορικά καταστήματα
  • Σωρεία παραβιάσεων εντόπισε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στο πλαίσιο της “Black Friday”, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε 98 εμπορικά καταστήματα
  • Το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοίνωσε πως οι παραβιάσεις αφορούν χρονικά όρια εργασίας και ζητήματα υγειινής 
  • Αντίστοιχοι έλεγχοι θα γίνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου
Αρκετετές παραβάσεις εντόπισε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, την προηγούμενη Παρασκευή στο πλαίσιο της “Black Friday”, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε 98 εμπορικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εντοπίστηκαν συνολικά 23 παραβάσεις που αφορούσαν χρονικά όρια εργασίας, υπερωριακή απασχόληση εργαζομένων, αλλά και ζητήματα ασφάλειας και υγείας στο χώρο εργασίας.
Την ίδια στιγμή ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός των ελέγχων για την εορταστική περίοδο, με έμφαση στους κλάδους του επισιτισμού, της παροχής υπηρεσιών και του λιανικού εμπορίου.
Όπως υπενθυμίζει το υπουργείο Εργασίας, οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας στον τηλεφωνικό αριθμό 15512 ή στα κατά τόπους τμήματα Επιθεώρησης Εργασίας.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας