3:53 Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Mazda Iconic SP: Νέο concept για τη Mazda

Mazda Iconic SP: Νέο concept για τη Mazda

Η Mazda στο Japan Mobility Show παρουσίασε το νέο Mazda Iconic SP, το concept car που ένωσε το περιστροφικό με δύο ρότορες σύστημα ισχύος με την EV πλατφόρμα, μια προσέγγιση εξέλιξης κινητήρα που εισήγαγε η ιαπωνική εταιρεία στο πιο πρόσφατο Mazda MX-30 R-EV.

Στο βολάν ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 

Το Mazda Iconic SP είναι ένα compact sports car, σχεδιασμένο για τα σύγχρονα δεδομένα, το οποίο αποδεικνύει για ακόμη μία φορά τη συνεχή δέσμευση της εταιρείας για τη δημιουργία προϊόντων που ικανοποιούν την αγάπη των πελατών της για την οδήγηση και τα αυτοκίνητα.
Ο σχεδιασμός του νέου πρωτότυπου αυτοκινήτου επιτυγχάνει χαμηλότερο κέντρο βάρους, για να προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις οδήγησης. Οι μοναδικές αναλογίες του είναι δυνατές λόγω του χαμηλού καπό, κάτι που επιτεύχθηκε τοποθετώντας τον ελαφρύ και συμπαγές περιστροφικό κινητήρα στο κέντρο του αυτοκινήτου.

Κλιμακούμενος κινητήρας

Η ιδέα ενός διπλού ρότορα περιστροφικού ηλεκτρικού συστήματος έχει ως αποτέλεσμα έναν εξαιρετικά κλιμακούμενο κινητήρα με ευέλικτη διάταξη και δυνατότητα καύσης μιας ευρείας γκάμας καυσίμων, συμπεριλαμβανομένου του υδρογόνου, καθιστώντας το μια μοναδική τεχνολογία της Mazda, ιδανική για τα sports car. Και όσο η μπαταρία φορτίζεται με ηλεκτρική ενέργεια προερχόμενη από ανανεώσιμη ενέργεια, η οδήγηση καθίσταται ουδέτερη από αποτύπωμα άνθρακα.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βιώσιμη Κινητικότητα – H Kia παραδίδει το EV9 στον Ραφαέλ Ναδάλ

Citroën ë-C3: Το προσιτό ευρωπαϊκό, αμιγώς ηλεκτρικό, όχημα αποκαλύπτεται

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας