8:45 Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

#metoo: Για ένα βιασμό και δύο απόπειρες ελέγχεται ο Φιλιππίδης - Τι συμβαίνει με Νικολάου

#metoo: Για ένα βιασμό και δύο απόπειρες ελέγχεται ο Φιλιππίδης - Τι συμβαίνει με Νικολάου

Με γοργούς ρυθμούς τρέχει η εισαγγελική έρευνα που αφορά το γνωστό ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος ερευνάται για ένα βιασμό που φέρεται να τελέστηκε το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014.

Ήδη στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης έχουν κληθεί και έχουν καταθέσει οι καταγγέλουσες αλλά και οι μάρτυρες. Σύμφωνα με ασφαλείς πηροφορίες του eReportaz, στόχος των εισαγγελικών Αρχών είναι η έρευνα να ολοκληρωθεί το ταχύτερο συνατό, κάτι που σημαίνει ότι άμεσα αναμένεται και η κλήση του γνωστού ηθοποιού προκειμένου να παράσχει τις έγγραφες εξηγήσεις του με την ιδιότητα του υπόπτου.

Νικολάου

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Εισαγγελία δεν έχει στη διάθεσή της κάποια επίσημη καταγγελία που να αφορά τον σε αναστολή αναπληρωτή καλλιτεχνικό διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας, Νίκο Νικολάου, το όνομα του οποίου ήρθε στη δημοσιότητα κατόπιν πληροφοριών που διέρρευσαν σε ιστοσελίδες.

Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση παρενέβη ο Υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ζητώντας από το Νίκο Νικολάου να τοποθετηθεί εγγράφως για τα δημοσιεύματα που ενέπλεκαν τον ηθοποιό με περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης. Παράλληλα, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε την ανάκληση της συνεργασίας του Ν. Νικολάου με το ΚΒΘΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης, σε συνέχεια της επιστολής που απέστειλε την Πέμπτη 11 Μαρτίου στον αναπληρωτή Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, ζητώντας του να παράσχει εντός της ημέρας, εγγράφως και δημοσίως απαντήσεις σχετικά με τα όσα αναφέρονταν για τον κ. Νικολάου σε δημοσίευμα της 10ης Μαρτίου, έλαβε την επιστολή που ακολουθεί. Σε κάθε περίπτωση, η δικαίωση οποιουδήποτε πιθανού θύματος οποιουδήποτε τυχόν περιστατικού βίας ή κατάχρησης εξουσίας, καθώς και η διαλεύκανση οποιασδήποτε καταγγελίας από τη Δικαιοσύνη, είναι αδιαπραγμάτευτες σε ένα ευνομούμενο κράτος. Προτεραιότητα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι η προστασία του κύρους του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του συνόλου των εποπτευομένων φορέων του. Στο πλαίσιο αυτό εξάλλου, το Υπουργείο προσέφυγε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, από την πρώτη στιγμή. Επιπλέον, αναγνωρίζει ότι μέχρι να απαντήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών επί του αιτήματος του, ή να προκύψει οποιοδήποτε άλλο στοιχείο, δεν μπορεί το ΚΘΒΕ να λειτουργεί στη σκιά δημοσιευμάτων κι αντεγκλήσεωνΓια τον λόγο αυτό, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αποφάσισε να προχωρήσει σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια, σε συνεργασία με τη Διοίκηση του φορέα, για την άμεση και μέχρι νεωτέρας αναστολή της άσκησης των καθηκόντων του αναπληρωτή Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Νικολάου, τουλάχιστον μέχρι να απαντήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών επί του αιτήματος του Υπουργείου ή να υπάρξουν σαφέστερα δεδομένα»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέλος ο Νίκος Νικολάου από το ΚΘΒΕ – Τι λέει για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης

Επιστολή Ν. Γιατρομανωλάκη σε Νίκο Νικολάου για τα περί σεξουαλικής παρενόχλησης – Τι δηλώνει ο ηθοποιός

 

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας