Μιχάλης Μπεκίρης: Αυτός είναι ο διευθυντής στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή

Μιχάλης Μπεκίρης: Αυτός είναι ο διευθυντής στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή

Στη θέση του διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Βουλή τοποθετείται ο, επί χρόνια φίλος του, Μιχάλης Μπεκίρης.

Ο Μ. Μπεκίρης είναι πρώην βουλευτής της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Μεταφορών. Τον Ιανουάριο του 2016, μετά την εκλογή του κ. Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μπεκίρης,είχε αναλάβει διευθυντής του πολιτικού του γραφείου. Αργότερα, τον διαδέχθηκε ο Στέλιος Πέτσας,νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Μιχάλης Μπεκίρης γεννήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 1971 στην Πάτρα και είναι γιος του πρώην βουλευτή και υπουργού Βασίλη Μπεκίρη. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στη Γαλλία και εργάστηκε ως δημοσιογράφος. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι το τέλος της θητείας της κυβέρνησης Καραμανλή ήταν υφυπουργός Μεταφορών.

Για πρώτη φορά, ο Μιχάλης Μπεκίρης εξελέγη βουλευτής Αχαΐας στις εκλογές του 2004.Επανεξελέγη το 2007 και το 2009, πρώτος μάλιστα σε ψήφους από το κόμμα του. Στις εκλογές του 2012 δεν εξελέγη, ενώ την περίοδο 2004-2007 είχε διατελέσει γραμματέας του προεδρείου της Βουλής.

Σχόλια