16:41 Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Μικρή Άννυ: Σε δίκη ο πατέρας που σκότωσε και μαγείρεψε το 4χρονο κοριτσάκι

Μικρή Άννυ: Σε δίκη ο πατέρας που σκότωσε και μαγείρεψε το 4χρονο κοριτσάκι

Αναβιώνει και πάλι στις 26 Σεπτεμβρίου ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα που σόκαρε πριν από τρία χρόνια την ελληνική κοινωνία.

Η υπόθεση της δολοφονίας της 4χρονης Άννυ από τη Βουλγαρία, που βρήκε τον θάνατο από τον ίδιο της τον πατέρα και έναν φίλο του, είχε «κλείσει» το φθινόπωρο του 2016 με την καταδίκη τους από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε ισόβια κάθειρξη. Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας εξέδωσε μια απόφαση 431 σελίδων, περιγράφοντας τόσο το περιβάλλον μέσα στο οποίο έζησε το παιδί όσο και τις ανείπωτες πράξεις του πατέρα της μετά τον θάνατο της. Υπενθυμίζεται ότι ο τρόπος με τον οποίο πέθανε δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί από τους κατηγορουμένους.

«Έπεσε στο μπάνιο. Ήταν βαριά, γι΄αυτό την τεμάχισα»!

Η ομολογία

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το Πάσχα του 2015 ο πατέρας της Άννυς, Στάνισλαβ Μπαρκατζίεβ ή Σάββας, παρότι αρνήθηκε πως τη σκότωσε, ομολόγησε ότι την τεμάχισε για να εξαφανίσει κάθε ίχνος της και κατονόμασε τον συγκατηγορούμενό του Ναζίφ Αχμέντοβ, ή Νικολάι, ως τον άνθρωπο που εμπνεύστηκε το σχέδιο του τεμαχισμού, κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά, σημειώνει η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».

Παράλληλα, στο εδώλιο βρίσκεται και η μητέρα της μικρής Δημητρίνα Μπορίσοβα, με τις κατηγορίες της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και της ψευδορκίας, καθώς αρχικά είχε πεισθεί από τον σύντροφο της ότι η μικρή εξαφανίστηκε και έδωσε ψευδή κατάθεση στις Αρχές. Της είχε επιβληθεί κάθειρξη έξι ετών ενώ δώδεκα μήνες φυλάκιση «χρεώθηκε» και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος της Μιχαήλ Βόδα, καθώς έδωσε επίσης ψευδή κατάθεση στις Αρχές.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό θα έχει η ποινική αντιμετώπιση της μητέρας, για την οποία διατυπώθηκε μειοψηφία ως προς την καταδίκη της για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Η ίδια καταδικάστηκε σε έξι έτη φυλάκισης με αναστολή μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό, ποινή η οποία εάν διατηρηθεί θα την οδηγήσει στη φυλακή, τονίζει η εφημερίδα.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν

– για τον πατέρα της μικρής Άννυς, Σάββα: Ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία, ποινή φυλάκισης 2 ετών για την περιύβριση νεκρού και άλλα δύο χρόνια για την πράξη της παράνομης οπλοχρησίας. Τέλος για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία επιβλήθηκε ποινή φυλακισης 1 έτους.

– για τον φίλο του Νικολάι: ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονίας, για το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού 2 έτη και φυλάκισης 2 χρόνων για παράνομη οπλοχρησίας.

– για τη μητέρα του παιδιού, Δημήτρηνα: επιβλήθηκε αρχικά ποινή κάθειρξης 6 ετών, που αποτελεί και την ελάχιστη δυνατή ποινή για την κακουργηματική εκθεση ενηλίκου ανηλίκου. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία καθώς μειοψήφισαν δύο τακτικοί δικαστές και μία ένορκος, οι οποίοι είχαν την άποψη ότι θα πρέπει να καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 8 ετών.

Παρόλα αυτά, η μητέρα της Άννυ αφέθηκε ελεύθερη, με την επιβολή περιοριστικών όρων, καθώς το Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή της.

Με την απόφασή του, το δικαστήριο δέχθηκε για την Δημητρίνα Μπορίσοβα, να δώσει αναστολή στην εκτέλεση της ποινής της, με την επιβολή των όρων της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και την υποχρέωσης εμφάνισης κάθε μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.

Για τους δύο καταδικασθέντες σε ισόβια κάθειρξη, που οδηγήθηκαν στις φυλακές, οι δικαστές όρισαν τις κατά συγχώνευση ποινές, οι οποίες, για τον πατέρα του παιδιού διαμορφώθηκαν σε ισόβια και ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών, ενώ για τον Νικολάι, σε ισόβια και ποινή φυλάκισης 3 ετών.

Ο ιδιοκτήτης, τέλος, του διαμερίσματος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών για το αδίκημα της ψευδορκίας.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας