22:53 Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Μήνυση κατά του Ντόναλντ Τραμπ και μελών της οικογένειάς του για «πολυετή οικονομική απάτη»

Μήνυση κατά του Ντόναλντ Τραμπ και μελών της οικογένειάς του για «πολυετή οικονομική απάτη»

Η γενική εισαγγελέας της πολιτείας της Νέας Υόρκης κατέθεσε αστική αγωγή κατά του Ντόναλντ Τραμπ και μελών της οικογένειάς του, με την κατηγορία της οικονομικής απάτης μέσω του Οργανισμού Τραμπ.

Η Λετίσια Τζέιμς είναι η εισαγγελέας που ανακοίνωσε τη μήνυση, σε μια εξέλιξη που είναι βέβαιο ότι θα αυξήσει την πίεση τόσο στον πρώην Αμερικανό πρόεδρο όσο και σε μέλη της οικογένειάς του και του στενού του κύκλου.

«Η μήνυση αποδεικνύει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ διόγκωσε ψευδώς τον πλούτο του κατά δισεκατομμύρια δολάρια για να πλουτίσει άδικα και να εξαπατήσει το σύστημα, εξαπατώντας έτσι όλους μας. Το έκανε αυτό με τη βοήθεια των άλλων κατηγορουμένων», είπε η Τζέιμς.

Με την αστική αγωγή που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν ζητείται, μεταξύ άλλων, αποζημίωση τουλάχιστον 250 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η μήνυση αποτελεί κλιμάκωση του σοβαρού νομικού κινδύνου που ήδη αντιμετωπίζει ο Τραμπ σε πολλά μέτωπα, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής απαγγελίας κατηγοριών για την κράτηση απόρρητων αρχείων μετά τη θητεία του, αλλά και τις έρευνες για τη φερόμενη προσπάθεια ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος του 2020.

Σε ανάρτηση στο Twitter αναφέρεται ότι η αγωγή της Τζέιμς κατατέθηκε «κατά του Ντόναλντ Τραμπ, του Οργανισμού Τραμπ, της ανώτερης διοίκησης και των εμπλεκόμενων οντοτήτων για την εμπλοκή τους σε πολυετή οικονομική απάτη με σκοπό την απόκτηση πλήθους οικονομικών οφελών».

«Δεν υπάρχουν δύο είδη νόμων για τους ανθρώπους σε αυτή τη χώρα: οι πρώην πρόεδροι πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο όπως οι καθημερινοί Αμερικανοί», έγραψε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Η επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ και τα όνειρά του για εξουσία

Το FBI κατέσχεσε «άκρως απόρρητα» έγγραφα από το σπίτι του Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας