16:48 Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023
eReportaz

Live:

NASA: Μείωση του διοξειδίου του αζώτου στην Κίνα μετά τον κορονοϊό

NASA: Μείωση του διοξειδίου του αζώτου στην Κίνα μετά τον κορονοϊό

Πιο καθαρή η ατμόσφαιρα της Κίνας μετά το ξέσπασμα του κορονοϊού, όπως απεικονίζεται στις δορυφορικές φωτογραφίες της NASA.

Οι επιστήμονες της NASA παρατήρησαν την δραστική μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης πάνω από την Κίνα, gεγονός που οφείλεται «τουλάχιστον εν μέρει» στην οικονομική καθίζηση που προκάλεσε ο κορονοϊός.

Στις φωτογραφίες της διαστημικής υπηρεσίας η πτώση στα επίπεδα του διοξειδίου του αζώτου είναι εμφανής.

Η αισθητή βελτίωση στην ποιότητα της ατμόσφαιρας στην ασιατική χώρα έρχεται εν μέσω μειώσεις – ρεκόρ στη δραστηριότητα των κινέζικων εργοστασίων καθώς οι κατασκευαστές ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους σε μια προσπάθεια περιορισμού της μετάδοσης της νόσου.

Μετά το ξέσπασμα του κορονοϊού στην Κίνα έχουν αναφερθεί σχεδόν 80.000 περιπτώσεις ασθενών. Έκτοτε, ο ιός έχει διαδοθεί σε περισσότερες από 50 χώρες, ωστόσο η συντριπτική πλειοψηφία θανάτων αναφέρεται στην Κίνα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες στη NASA, η μείωση στα επίπεδα διοξειδίου του αζώτου, του διαβόητου αερίου που εκπέμπεται από μηχανοκίνητα οχήματα και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, παρατηρήθηκε αρχικά στην πόλη Γουχάν, πηγή του ξεσπάσματος του ιού.

Οι επιστήμονες της NASA συνέκριναν τους δύο μήνες του 2019 με την ίδια περίοδο αυτής της χρονιάς.

Πηγή: NASA

Πηγή: NASA

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας