Νέα δικαστική δικαίωση Γεωργιάδη-Πουλή για τα όσα κατήγγειλαν για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Νέα δικαστική δικαίωση Γεωργιάδη-Πουλή για τα όσα κατήγγειλαν για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Δικαστική δικαίωση για τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και τον υποψήφιο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Σταμάτη Πουλή σε ότι αφορά τις καταγγελίες που είχαν κάνει για τον τρόπο λειτουργίας του ΚΕΕΛΠΝΟ επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αποκαλύπτει το ereportaz το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αριθ. 6222/2019 απόφασή του απέριψε την αγωγή που είχε καταθέσει ο καθηγητής ιατρικής και πρώην μέλος του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αλέξης Μπένος, ισχυριζόμενος ότι οι Γεωργιάδης και Πουλής τον είχαν συκοφαντήσει κατά τη διάρκεια παρουσίας τους σε ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΪ στις 4 Μαϊου 2018.

Φιλοξενούμενοι στην εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε οι κ.κ. Πουλής και Γεωργιάδης είχαν κάνει λόγο για “σπείρα” που λειτουργεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ, είχαν αναφερθεί στο ρόλο της Γενικής Επιθεωρήτριας, Μαρίας Παπασπύρου αλλά και στον ρόλο του κ. Μπένου.

“Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με την επαγγελματική τους ιδιότητα, παραδείγματος χάρη ο κ. Μπένος, Καθηγητής Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για το εργαστήριο του είχε πάρει από το 2011 μέχρι το 2012, άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ για να λειτουργήσει ένα δίκτυο επιτήρησης της γρίπης στη Βόρεια Ελλάδα. Ο κ. Μπένος ήρθε μετά από τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και τοποθετήθηκε αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ και μας κουνούσε το δάκτυλο για το πως γινόντουσαν οι χρηματοδοτήσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ…” είχε επισημάνει, μεταξύ άλλων ο κ. Πουλής.

O Aλέξης Μπένος

Την ίδια κιόλας ημέρα ο Αλέξης Μπένος εξέδωσε δελτίο τύπου κάνοντας λόγο για συκοφαντική αναφορά και διευκρινίζοντας ότι “ανέλαβα, ως επιστημονικός υπεύθυνος, μετά σχετική σύμβαση με το ΚΕΕΛΠΝΟ από το 2004 μέχρι και το 2012, το έργο “Επέκταση του συστήματος παρατηρητών νοσηρότητας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία”. Σκοπός του έργου ήταν η καταγραφή σε καθημερινή βάση των κρουσμάτων των κοινών λοιμωδών νοσημάτων (όπως γρίππη, γαστρεντεριτιδες, ιλαρά, κλπ) σε όλη τη χώρα και η εκτίμηση της διασποράς τους με στόχο την έγκαιρη ανίχνευση πιθανών επιδημικών εξάρσεων. Το έργο λοιπόν αυτό που διήρκεσε από το 2004 ως το 2012, και όχι από το 2011 ως το 2012 που είπαν οι συκοφάντες, είχε συνολικό απολογισμό 320000 Ευρώ. Όλη αυτή την περίοδο απασχολήθηκαν στο έργο 17 συνεργάτες οι οποίοι και πληρώθηκαν με αντίστοιχες συμβάσεις. Ο ίδιος δεν έλαβα, αν και ως επιστημονικός υπευθυνος έχω το δικαίωμα αμοιβής, ούτε ευρώ”. Παράλληλα επεσήμανε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, όπως και τελικά έπραξε.

Στην αγωγή που κατέθεσε ζητούσε το ποσό των 100.000 ευρώ ως αποζημίωση στην ηθική βλάβη που υπέστη.

Ωστόσο στην απόφαση-καταπέλτη το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αποφαίνεται ότι οι Γεωργιάδης και Πουλής δεν προσέβαλαν την τιμή και την υπόληψη του κ. Μπένου αλλά ούτε τον εξύβρισαν. Ως εκ τούτου η αγωγή απορρίφθηκε.

Δείτε την απόφαση του Δικαστηρίου 

Σχόλια