13:23 Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Νόβακ Τζόκοβιτς: Η Αυστραλία ακύρωσε τη βίζα του

Νόβακ Τζόκοβιτς: Η Αυστραλία ακύρωσε τη βίζα του

Νόβακ Τζόκοβιτς: Απέλαση του τενίστα αποφάσισε η Αυστραλία. Ο Σέρβος αθλητής θα κάνει ξανά έφεση. Η βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς ακυρώθηκε. Την ανακοίνωση έκανε πριν από λίγο ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας Άλεξ Χοκ.

Μια ένδειξη για το ποια θα ήταν η τελική απόφαση του Άλεξ Χοκ ήταν και η «εξαφάνιση» του ονόματος του Τζόκοβιτς από τη λίστα των αθλητών που θα έκαναν προπόνηση το απόγευμα της Παρασκευής στο Melbourne Park.

Ο Τζόκοβιτς επρόκειτο να προπονηθεί στην Rod Laver Arena και να μιλήσει για 15 λεπτά με τους εκπροσώπους του τύπου στις 14.30 ώρα Αυστραλίας, αλλά το όνομα του αποσύρθηκε από τη σχετική λίστα.

«Έκανα σήμερα χρήση της εξουσίας μου σύμφωνα με τον μεταναστευτικό νόμο για να ακυρώσω τη βίζα του κυρίου Τζόκοβιτς για λόγους υγείας και σωστής τάξης, στο πλαίσιο του δημόσιου συμφέροντος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χοκ.

Με το Australian Open να ξεκινάει τη Δευτέρα (17/1), η δικηγορική ομάδα του 34χρονου Σέρβου αναλαμβάνει ξανά δράση προκειμένου να καταθέσει εκ νέου έφεση, με την ελπίδα ότι ο παίκτης θα δικαιωθεί για δεύτερη φορά.

Ωστόσο, σε περίπτωση που ο Τζόκοβιτς αλλάξει γνώμη και δεν θελήσει να κάνει έφεση ή αν τη χάσει, θα πρέπει να εγκαταλείψει άμεσα τη χώρα.

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας