19:16 Σάββατο 13 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Ντόναλντ Τραμπ: Υποσχέθηκε νέες φορολογικές ελαφρύνσεις

Ντόναλντ Τραμπ: Υποσχέθηκε νέες φορολογικές ελαφρύνσεις

Νέο γύρο φορολογικών μειώσεων σε περίπτωση που κερδίσει την προεδρία υποσχέθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, σε συγκέντρωση στη Νότια Καρολίνα, σε συνέχεια της νομοθεσίας που ψηφίστηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Λευκό Οίκο και μείωσε τις εισφορές για τις επιχειρήσεις και ορισμένα νοικοκυριά.

«Όλοι σας θα έχετε τις μεγαλύτερες φορολογικές μειώσεις, επειδή κάνουμε πρόσθετες περικοπές», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, μια ημέρα πριν από τις προκριματικές εκλογές της πολιτείας.

Αύξηση δασμών

Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα φροντίσει να «αυξηθούν οι δασμοί στις ξένες χώρες» και ότι «οι φόροι για τους Αμερικανούς εργαζόμενους και τις οικογένειες θα μειωθούν πολύ σημαντικά».

Ο Τραμπ έχει εξετάσει μια σειρά από σχέδια δασμών, συμπεριλαμβανομένου ενός οριζόντιου φόρου 10% στα εισαγόμενα αγαθά και σημαντικά υψηλότερων επιπέδων στα προϊόντα από την Κίνα. Οι οικονομολόγοι έχουν προειδοποιήσει ότι το κόστος αυτών των δασμών επιβαρύνει γενικά τους καταναλωτές.

 

Ο Τραμπ και οι σύμβουλοι του εξετάζουν πώς θα αντιμετωπίσουν το θέμα της φορολογίας σε μια ενδεχόμενη δεύτερη θητεία. Πολλά από τα μέτρα του νόμου του για τη μείωση των φόρων του 2017 που επηρεάζουν τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις λήγουν στο τέλος του 2025 και θα απαιτηθεί από το Κογκρέσο να τα ανανεώσει.

Η μείωση της φορολογίας του Τραμπ επικρίθηκε ευρέως επειδή έδωσε περισσότερα φορολογικά οφέλη σε πλούσιους ιδιώτες, επενδυτές ακινήτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων από ό,τι σε νοικοκυριά μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο νόμος ήταν εξαιρετικά αντιδημοφιλής και βοήθησε τους Δημοκρατικούς να ανατρέψουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων στις ενδιάμεσες εκλογές του 2018, κερδίζοντας μια πλειοψηφία που βοήθησε να ανακόψει πολλές από τις πολιτικές του πρώην προέδρου στην Ουάσινγκτον.

Διατήρηση φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις

Ο Τραμπ έχει διαμηνύσει ότι προτιμά να διατηρήσει τον εταιρικό φορολογικό συντελεστή στο 21%, αντί να τον μειώσει στο 15%, έναν συντελεστή που προώθησε όσο ήταν πρόεδρος και ο οποίος προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από τους Ρεπουμπλικάνους όσο και από τους Δημοκρατικούς.

Οι πολιτικές του Τραμπ για τη μείωση της φορολογίας τον βοήθησαν να διατηρήσει την υποστήριξη ορισμένων επιχειρηματικών ομάδων, δωρητών και ψηφοφόρων που διαφωνούσαν με τις θέσεις του σε άλλα πολιτικά ζητήματα.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας