14:55 Τρίτη 16 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Ο Ανδρουλάκης μικραίνει το ΠΑΣΟΚ, ασχολείται με κηραλοιφές και επιστολές

Ο Ανδρουλάκης μικραίνει το ΠΑΣΟΚ, ασχολείται με κηραλοιφές και επιστολές

 Στη Βουλή υιοθέτησε επιχειρήματα που δεν συνάδουν με τον δημόσιο διάλογο…

«Αφήστε τώρα τις κηραλοιφές, τις επιστολές του Ιησού, τα εμβόλια και απολογηθείτε», προέτρεψε ο Νίκος Ανδρουλάκης τον Κυριάκο Βελόπουλο από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις υποκλοπές.

Ναι, ο πολιτικός αρχηγός που ονειρεύεται όχι μόνο να ηγηθεί της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά να γίνει μια μέρα και πρωθυπουργός της χώρας, με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ, του Κινήματος Αλλαγής, της Ελιάς και πάει λέγοντας, άφησε στην άκρη τα πολιτικά επιχειρήματα και υιοθέτησε επιχειρήματα που δεν συνάδουν με τον δημόσιο διάλογο. Ο Νίκος Ανδρουλάκης συμπεριφέρθηκε σαν θαμώνας παλιού καφενείου που πετάει ένα τσιτάτο και θεωρεί ότι αποστόμωσε τον διπλανό του. Τι σχέση έχουν οι κηραλοιφές με το σκάνδαλο των υποκλοπών;

Νόμιζε ότι έτσι θα μειώσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον Κυριάκο Βελόπουλο επειδή εργάζεται; Επειδή συμμετέχει ενεργά στο επιχειρείν της χώρας; Επειδή απασχολεί 5-10 εργαζομένους στην όποια επιχείρηση διατηρεί;

Εκεί κατάντησε ο πολιτικός διάλογος σε αυτή τη χώρα; Να θεωρεί ο αρχηγός ενός κόμματος «ντροπή» την πώληση κηραλοιφών και να επιχειρεί, σύμφωνα με το μυαλό του, να χτυπήσει τον Βελόπουλο, τον κάθε πολιτικό αντίπαλό του, κάτω από τη μέση; Λέμε «με το μυαλό του», διότι με την τακτική του ο Ανδρουλάκης πετυχαίνει ακριβώς το αντίθετο.
Ο Βελόπουλος δεν είναι ούτε άεργος ούτε ανεπάγγελτος. Είναι επιχειρηματίας και ουδέποτε έκρυψε τη δουλειά του. Αντίθετα, τη δείχνει καθημερινά σε όλο τον κόσμο και είναι υπερήφανος που μπορεί και δίνει ψωμί στις οικογένειες των εργαζομένων στις εταιρείες του. Ψιλά γράμματα αυτά για τον Ανδρουλάκη, ο οποίος ως επάγγελμα προφανώς δηλώνει «πολιτικός».

Ατόπημα

Πάμε, όμως, και στο άλλο ατόπημα. Αναφέρθηκε στις επιστολές του Ιησού ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Με περιπαικτική διάθεση. Και με ύφος αλαζονικό του στυλ «τον στρίμωξα». Σε αυτή τη ζωή μας δίδαξαν ότι η έλλειψη γνώσης είναι πρόβλημα και πως η ημιμάθεια κρύβει περισσότερους κινδύνους. Δεν νοείται να είσαι πολιτικός αρχηγός και να ορέγεσαι την εξουσία χωρίς να γνωρίζεις από την ιστορία του τόπου σου.

Σε μια επίσκεψή του στην «Κοινωνία Ώρα Mega» ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος και η Ανθή Βούλγαρη επιχείρησαν να εξοργίσουν τον Βελόπουλο με τακτική αλά Ανδρουλάκη. Τότε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης τούς προέτρεψε να αναζητήσουν το λήμμα «Μανιάκης». Καλά καλά δεν είχε περάσει ούτε εβδομάδα από την παρουσία του στην εκπομπή του Τάκη Χατζή στο One. Τότε ο Κυριάκος Βελόπουλος είχε διαβάσει αφιέρωμα της ιστοσελίδας protothema για τον Γεώργιο Μανιάκη.

«Ο Μανιάκης ανακάλυψε και πήρε από την Έδεσσα το δεύτερο πιο σπουδαίο χριστιανικό κειμήλιο μετά την Ιερά Σινδόνη (δείτε σχετικό άρθρο μας στις 3/5/2020), την οποία είχε πάρει από εκεί ο στρατηγός Ιωάννης Κουρκούας, όταν είχε καταλάβει την πόλη (944). Το δεύτερο αυτό πολύτιμο κειμήλιο που βρήκε ο Μανιάκης ήταν η ιδιόγραφη απόκρυφη επιστολή του Ιησού, προς τον Αύγαρο, ηγεμόνα της Έδεσσας στο πρώτο μισό του 1ου μ.Χ. αιώνα. Αμέσως ο Μανιάκης έστειλε το πολύτιμο αυτό κειμήλιο στον αυτοκράτορα στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Σκυλίτζης γράφει: “… την ιδιόγραφον επιστολήν του δεσπότου και κυρίου Ιησού Χριστού την προς Αύγαρον πεμφθείσαν”, ενώ ο Ζωναράς “την αυτόγραφον επιστολήν του Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού”.

Ο μεταγενέστερος χρονικογράφος (α΄ μισό 13ου αιώνα) Ιωήλ γράφει: “Γεώργιος ο Μανιάκης την Έδεσσαν ελών (=αφού κυρίευσε), εν ταύτη ευρών την προς Αύγαρον πεμφθείσαν ιδιόγραφον επιστολήν του κυρίου ημών Ιησού Χριστού τω βασιλεί Ρωμανώ (Γ΄) εν Βυζαντίω (στην Κωνσταντινούπολη) απέστειλεν”.

Η επιστολή ήταν γραμμένη στα αραμαϊκά, ενώ ο Schlumberger γράφει: “Εν γλώσση συριακή”.

Την ύπαρξη της επιστολής του Ιησού αναφέρει πρώτος ο Ευσέβιος Καισαρείας, επίσκοπος της πόλης αυτής της Παλαιστίνης (πρόκειται φυσικά για διαφορετική πόλη από την Καισάρεια της Καππαδοκίας, γενέτειρας του Μεγάλου Βασιλείου), που έζησε από το 263 ως το 339. Κάποιοι, αμφισβητούν τη γνησιότητά της. Την “αρχή”, έκανε ο Βολταίρος (1694-1778), ο οποίος ήταν βέβαια άθεος. Η συζήτηση, συνεχίζεται μέχρι σήμερα…» έγραψε η ιστοσελίδα protothema.gr στις 7 Ιουνίου 2020, σε ρεπορτάζ με υπογραφή του Μιχάλη Στούκα.
Πείτε μας τώρα, νοείται πολιτικός αρχηγός να πιάνεται αδιάβαστος στο βήμα της Βουλής; Αν πρόκειται για τον Ανδρουλάκη, ίσως και να είναι απόλυτα φυσιολογική η εξέλιξη. Εδώ κατάφερε να τον χαρακτηρίσει ο Βελόπουλος «ψεύτη» και, μάλιστα, με επιχειρήματα.

Ψέματα

«Φεύγει ο κύριος Ανδρουλάκης. Γιατί εγώ του λέω ότι είναι ψεύτης. Λέει ψέματα. Το ΠΑΣΟΚ δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ. Αυξήθηκαν τα χρέη τους και είπε ψέματα μέσα στη Βουλή. Είπε, λοιπόν, ότι ρύθμισε τα δάνειά του. Ισολογισμός του ΠΑΣΟΚ και ρωτώ τον πλέον αδαή, τον οποιοιδήποτε νομικό που ξέρει λίγα νομικά ή λίγο ισολογισμούς. Το 2021 το ΠΑΣΟΚ χρωστούσε 356 εκατ. ευρώ, το 2022 χρωστάει 398 εκατ. ευρώ, 430 θα φτάσει το ’23. Ποια ρυθμισμένα, ρε ψεύτη; Πού λέτε ψέματα; Στον ελληνικό λαό και στο ελληνικό Κοινοβούλιο; Καμία ρύθμιση από τον κύριο Ανδρουλάκη. Λέει ψέματα ως συνήθως.

Γιατί δεν πλειστηριάζουν το ΠΑΣΟΚ, όπως πλειστηριάζουν τα σπίτια των πολιτών οι τράπεζες, και γιατί έχει ασυλία το ΠΑΣΟΚ; Με ποια εγγύηση το ΠΑΣΟΚ υπάρχει; Γιατί, για να κάνεις ρύθμιση, πρέπει να έχεις εγγύηση. Κάτι. Τι έχει εγγύηση το ΠΑΣΟΚ;

Απαξιούμε να ασχοληθούμε με το ΠΑΣΟΚ. Γιατί, όπως έλεγε και ο Ανδρέας Παπανδρέου, βρίσκεται στο χρονοντούλαπο της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ και η τακτική αυτή», απάντησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης στον Ανδρουλάκη.

Ο ένας πήγε στο Κοινοβούλιο αδιάβαστος, με στόχο κάποια μικρόψυχα χτυπήματα κάτω από τη μέση, και ο άλλος πήγε με στοιχεία.

Και δυστυχώς για εμάς, που μεγαλώσαμε με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Ανδρουλάκης κατάφερε να μετατρέψει το άλλοτε ισχυρό κίνημα σε «μικρό για τα μεγάλα θέματα», όπως επίσης του είπε ο Βελόπουλος. Με το επιχείρημα ότι «μετά από μήνες ο κ. Ανδρουλάκης αποφάσισε να καταθέσει αίτημα για σύσταση εξεταστικής για τα Τέμπη. Όταν κατέθεσε η Ελληνική Λύση, αρνήθηκε να την υπογράψει».

Άντε τώρα να του πεις ότι έχει άδικο…

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας