10:53 Κυριακή 21 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Ο Κοτζιάς ξέχασε ότι έτρεχε τον Καμμένο και τώρα καταγγέλλει προδοσία χωρίς στοιχεία

Ο Κοτζιάς ξέχασε ότι έτρεχε τον Καμμένο και τώρα καταγγέλλει προδοσία χωρίς στοιχεία


Ο άλλοτε υπουργός Εξωτερικών θα κριθεί από τον ιστορικό του μέλλοντος και κυρίως από τις επόμενες γενιές των Ελλήνων.

Το ημερολόγιο έγραφε 19 Ιανουαρίου 2019. Στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων αλλά και στο Διαδίκτυο κυριαρχούσε η είδηση για την προσφυγή του Νίκου Κοτζιά στη Δικαιοσύνη. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών στρεφόταν κατά του Πάνου Καμμένου, κυβερνητικού εταίρου του ΣΥΡΙΖΑ έως εκείνο το χρονικό διάστημα, για τις δηλώσεις του κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Το ΠΡΑΤΤΩ προσφεύγει άμεσα στη Δικαιοσύνη, ως συνέχεια των δύο προσφυγών που ήδη έχουν γίνει για παράνομες και ακραίες μεθοδεύσεις σε βάρος του.
Μεθοδεύσεις που αποσκοπούν στην αποτροπή της επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Ελλήνων και υπονομεύουν τη λειτουργία της δημοκρατίας.
Και η παρούσα προσφυγή είναι πράξη προάσπισης της δημοκρατίας από εκείνους που θέλουν να τη φθείρουν.

Επιπλέον παρέχει τη δυνατότητα στον κύριο Καμμένο να εκθέσει ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης τις συκοφαντίες, ύβρεις και ψέματά του.

Με την προσφυγή θα καταφανεί ότι ο εν λόγω κύριος είναι ο “Εθνικός ψεύτης” και ένας κοινός συκοφάντης», είχε ανακοινώσει τότε ο Κοτζιάς.

Ο λαός χρησιμοποιεί μια ρήση. Σαν συμβουλή των μεγαλυτέρων προς τα παιδιά: «Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες» έλεγαν οι περισσότεροι παππούδες και αρκετές γιαγιάδες. Η διαφορά ήταν ότι η γιαγιά συνήθως μάς… μπούκωνε το φαγητό, χωρίς πολλά πολλά. Για καλό το έκανε, αλλά άφηνε συνάμα τις νουθεσίες για τον παππού.

Ήρθε, λοιπόν, η 23η Νοεμβρίου για να δείξει στον Κοτζιά ότι οι μεγάλες κουβέντες του παρελθόντος δεν του έγιναν μάθημα. Κι έτσι κινδυνεύει να καταντήσει σαν τον δάσκαλο που δίδασκε και λόγο δεν κρατούσε.

«Γίνεται μεγάλο παιχνίδι στη σκακιέρα του Αιγαίου πάνω στην πλάτη της χώρας. Ο ξένος παράγοντας μαζί με δύο επιχειρηματίες έχει παρέμβει στην πολιτική σκηνή με στόχο να διευκολυνθούν οι υποχωρήσεις της ΝΔ. Όλοι τους αντιπαθούν την πατριωτική Αριστερά σε Τουρκία, Ελλάδα και Κούρδους», έγραψε στο παλιό Twitter και νυν X.

Το διαβάζεις, το ξαναδιαβάζεις και μένεις με τις απορίες. Ποιος είναι ο ξένος παράγοντας; Κάποιος εξωγήινος; Οι Αμερικανοί; Οι Ρώσοι; Οι Κινέζοι; Οι Γερμανοί; Ποιοι; Δεν μπορεί να υπάρχει ξένος παράγοντας χωρίς ταυτότητα. Τι είναι; Ο Τζέισον Μπορν;

Ο Κοτζιάς επικαλείται την πατριωτική Αριστερά. Προφανώς εντάσσει εκεί και τον εαυτό του. Ο πατριωτισμός, όμως, προϋποθέτει ξεκάθαρες και σταράτες κουβέντες για την προστασία της πατρίδας. Δεν μπορεί να γράφει στον… αέρα κάποιος που αντέδρασε σε όσα επιχείρησαν να του χρεώσουν για σχέσεις με τον ξένο παράγοντα, όταν προετοίμαζε τη μεγαλύτερη εθνική συμφωνία του τελευταίου αιώνα. Δεν κρίνουμε την ουσία όσων υπέγραψε ο Κοτζιάς με τον Νίκολα Ντιμιτρόφ. Θα κριθεί ο άλλοτε υπουργός Εξωτερικών από τον ιστορικό του μέλλοντος και κυρίως από τις επόμενες γενιές των Ελλήνων. Όπως το ίδιο θα συμβεί και με τον Αλέξη Τσίπρα, που υιοθέτησε πλήρως όσα του εισηγήθηκε ο πολιτικός, τον οποίον είχε χρίσει επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Αποδείξεις

Από τη στιγμή που ο Κοτζιάς πήγε στη Δικαιοσύνη τον Καμμένο και εφόσον τοποθετεί τον εαυτό του στην πατριωτική Αριστερά, έχει υποχρέωση απέναντι στους Έλληνες να κατονομάσει και τον ξένο παράγοντα αλλά και τους δύο επιχειρηματίες.

Έχει καθήκον απέναντι στην πατρίδα ο άλλοτε υπουργός Εξωτερικών να μιλήσει με αποδείξεις και ονόματα. Όχι με άσφαιρες αναρτήσεις, οι οποίες για κάποιους μοιάζουν και ως πρόσκληση ενδιαφέροντος από τον Κοτζιά να τον παίξουν και αυτόν στη διπλωματική σκακιέρα.

Επί της ουσίας, ο Νικόλας καταγγέλλει μια συνωμοσία εις βάρος της Ελλάδας. Υποδεικνύει μια συμφωνία για συμπαιγνία εις βάρος της πατρίδας κι εκείνος, παρότι αυτοπροσδιορίζεται ως «πατριώτης», δίνει την εντύπωση ότι στέλνει μήνυμα προς τους εμπλεκομένους «παίξτε με κι εμένα επειδή είμαι καλός στη διπλωματία».
Συγγνώμη, αλλά αυτή την αίσθηση δίνει η ανώνυμη ανάρτησή του για τον ξένο παράγοντα και τους δύο επιχειρηματίες. Ειδικά όταν μπλέκει Τούρκους, Κούρδους κι Έλληνες σε ένα τσουβάλι που απλώς γράφει στο ταμπελάκι «αριστεροί πατριώτες»…

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας