0:04 Σάββατο 20 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Ο κρατικός ιατροδικαστής, η τεχνική έκθεση που δεν παρέδωσε, η προκαταβολή που πήρε και η αλήθεια

Ο κρατικός ιατροδικαστής, η τεχνική έκθεση που δεν παρέδωσε, η προκαταβολή που πήρε και η αλήθεια

«Η ανάδειξη των ως άνω παρανομιών – παραλείψεων που ενδεικτικά αναφέρονται ανωτέρω, αλλά και της κακοποίησης των κοινώς παραδεδεγμένων κανόνων και πορισμάτων της ιατροδικαστικής επιστήμης θα επιτευχθεί μόνον εφόσον κληθούν και καταθέσουν ως μάρτυρες αυξημένης αποδεικτικής ισχύος (μάρτυρες ειδικών γνώσεων), προ της απολογίας της κατηγορουμένης, οι ιατροδικαστές Χρήστος Κραββαρίτης (Ι.Υ. Λάρισας) και Φώτιος Χατζηνικολάου (αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ)…».

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ

Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο νέος δικηγόρος υπεράσπισης σε δελτίο Τύπου το οποίο εξέδωσε την Πέμπτη εξ ονόματος της κατηγορουμένης για τις δολοφονίες των τριών παιδιών της (Μαλένας, Ίριδας, Τζωρτζίνας), Ρούλας Πισπιρίγκου. Προσπαθώντας να αποδομήσει, με ακατάληπτο λόγο, τη γνωμοδότηση-σοκ των κ. Καρακούκη και Καλόγρηα που αποκάλυψαν τη δολοφονία-ασφυξία σε Μαλένα και Ίριδα, ο νομικός συμπαραστάτης της -κατά τη Δικαιοσύνη- Μήδειας πρότεινε μεταξύ άλλων και τον ιατροδικαστή Λάρισας Χρήστο Κραββαρίτη ως ένα από τα πρόσωπα-επιστήμονες που πρέπει να καταθέσουν προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση.
Διαπλοκή
Η συγκεκριμένη κίνηση του συνηγόρου υπεράσπισης της κατηγορουμένης έγινε δεκτή από την ανακρίτρια (κα Τζωρτζάτου), η οποία έδωσε νέα προθεσμία στην Πισπιρίγκου να απολογηθεί, κάνοντας δεκτό το αίτημά της προηγουμένως να καταθέσουν οι κ. Κραββαρίτης, Χατζηνικολάου και Συμεών Μεσογίτης, η ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιοπούλου, αλλά να κληθούν και να εξετασθούν συμπληρωματικά οι Νικόλαος Καρακούκης, Νικόλαος Καλόγρηας και Χρήστος Ευτυχιάδης, και να εξετασθεί για πρώτη φορά ο Γεώργιος Σταυρουλάκης. Το αναφαίρετο δικονομικό δικαίωμα της κας κατηγορουμένης το οποίο έγινε δεκτό από τη δικαστική λειτουργό, η οποία την προηγούμενη ημέρα είχε καθυβρισθεί από τον νέο συνήγορο της Πισπιρίγκου, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τη στιγμή που όπως προκύπτει από την έρευνα της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» υπάρχει ευθεία σύνδεσή της με έναν εκ των μαρτύρων ειδικών γνώσεων που προτάθηκαν από τον δικηγόρο της και συγκεκριμένα τον νυν ιατροδικαστή Λάρισας, κ. Κραββαρίτη.
Τεχνικός σύμβουλος – μάρτυρας
Βάσει στοιχείων τα οποία δεν επιδέχονται την παραμικρή αμφισβήτηση και ανά πάσα στιγμή μπορούν να τεθούν στη διάθεση των δικαστικών Αρχών προκύπτει το γεγονός ότι ο ιατροδικαστής κ. Κραββαρίτης δεν αποτελεί έναν «ανεξάρτητο μάρτυρα», αλλά ένα πρόσωπο το οποίο κατά το παρελθόν συνεργάστηκε στενά με την οικογένεια Πισπιρίγκου και μάλιστα πληρώθηκε, ως τεχνικός σύμβουλος, προκειμένου να παραδώσει μια έκθεση, κάτι το οποίο δεν έκανε ποτέ! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Την περίοδο που η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν είχε ακόμη διωχθεί και παρουσιαζόταν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ως η «χαροκαμένη μητέρα από την Πάτρα» που θρηνούσε για τον θάνατο των τριών παιδιών της, ενώ δημοσιεύματα την ενέπλεκαν ευθέως με τους θανάτους-δολοφονίες, επικοινώνησε με τον κ. Κραββαρίτη ο οποίος εκείνη την περίοδο δεν είχε ακόμη διορισθεί στο Δημόσιο, παρότι ο ίδιος το επιθυμούσε διακαώς με νομικές κινήσεις, καθώς πίστευε ότι τη θέση του είχε «καπαρώσει» η ιατροδικαστής Αθηνών, Χριστίνα Τσάκωνα. Τη στιγμή που η δαμόκλειος σπάθη της Δικαιοσύνης αλλά και της δημοσιογραφικής έρευνας στρεφόταν γύρω από το πρόσωπο της Πισπιρίγκου, σε μια περίοδο που η νυν κατηγορουμένη επικοινωνούσε καθημερινά με συγκεκριμένους δημοσιογράφους σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, νομικοί της συμπαραστάτες επικοινώνησαν με τον νυν ιατροδικαστή Λάρισας ζητώντας να εισφέρει τις επιστημονικές του γνώσεις.
Προκαταβολή
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ και τη δημοσιογραφική έρευνα, ο συγκεκριμένος ιατροδικαστής αρχικά προθυμοποιήθηκε να συμμετάσχει στην επιχείρηση «υπεράσπισης» της Πισπιρίγκου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι οποίες δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση, ζήτησε και έλαβε προκαταβολή προκειμένου να συντάξει την τεχνική του έκθεση. Το ποσό το οποίο δόθηκε από την οικογένεια Πισπιρίγκου ήταν ως προκαταβολή για την εργασία του συγκεκριμένου ιατροδικαστή. Η συγκεκριμένη κίνηση πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο, οπότε και ο κ. Κραββαρίτης έλαβε την προκαταβολή. Ωστόσο, όπως συνομολογούν στην «Μ» πρόσωπα τα οποία προέρχονται από το περιβάλλον της κατηγορουμένης, εξαφανίσθηκε. Ο συγκεκριμένος ιατροδικαστής, ο οποίος πλέον προτάθηκε και αναμένεται να εξετασθεί ως μάρτυρας ειδικών γνώσεων σε μια προσπάθεια, προφανώς, να προσβάλει το πόρισμα-έκθεση των κ. Καρακούκη – Καλόγρηα, εμφανίσθηκε δύο μήνες μετά τον Απρίλιο σε συγκεκριμένη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Εκεί, μεταξύ άλλων, ζήτησε να επανενεργοποιηθεί θέτοντας ως βέτο την υπεράσπιση της κατηγορουμένης να αναλάβει συγκεκριμένος δικηγόρος. Το αίτημά του απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες και πλέον, ω του θαύματος, προτάθηκε ως μάρτυρας ειδικών γνώσεων προκειμένου να καταθέσει ενώπιον της ανακρίτριας. Στο μεσοδιάστημα δεν επέστρεψε ποτέ στην οικογένεια της Πισπιρίγκου την προκαταβολή την οποία έλαβε για μια τεχνική έκθεση (σ.σ. δεν αφορά φωτοτυπίες και χαρτιά) την οποία ποτέ δεν παρέδωσε.
Σχετικά με τους άλλους δύο ιατροδικαστές-μάρτυρες οι οποίοι προτάθηκαν από την κατηγορουμένη αξίζει να τονιστεί ότι βάσει επικοινωνίας που είχαν με την ιστοσελίδα eReportaz προέκυψε άγνοια για τη συγκεκριμένη κίνηση του συνηγόρου της κατηγορουμένης. Μάλιστα ο ένας εξ αυτών, ο κ. Μεσογίτης, δήλωσε ότι δεν έχει τις καλύτερες των σχέσεων με τον νομικό συμπαραστάτη της κας Πισπιρίγκου. Από μια αναδρομή στο δημοσιογραφικό μας αρχείο προκύπτει ότι ο εν λόγω δικηγόρος κατά τη διάρκεια της δίκης Γρηγορόπουλου, όταν υπερασπιζόταν τον δολοφόνο Επαμεινώνδα Κορκονέα, τον είχε αποκαλέσει μέσα στη δικαστική αίθουσα «ακατάλληλο, άπειρο και επικίνδυνο». Αλλά όπως βλέπετε οι καιροί αλλάζουν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Νέα αναβολή για τις 21 Δεκεμβρίου πήρε η 34χρονη

Πάτρα – Ρ. Πισπιρίγκου: Επικοινώνησε με τον ιατροδικαστή Χ. Κραββαρίτη μέσα από τη φυλακή – Τι τον ρώτησε για την κεταμίνη

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας