6:25 Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Ο Μοσκοβισί πετάει το «μπαλάκι» στην Αθήνα: Αναμένουμε τις αντιπροτάσεις Τσίπρα

Ο Μοσκοβισί πετάει το «μπαλάκι» στην Αθήνα: Αναμένουμε τις αντιπροτάσεις Τσίπρα

Το «μπαλάκι» στην Αθήνα πέταξε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, σημειώνοντας ότι η ελληνική πλευρά θα πρέπει να κάνει το επόμενο βήμα με αντιπροτάσεις προς τους Θεσμούς, προκειμένου να δοθεί λύση στο αδιέξοδο στην αξιολόγηση.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Μοσκοβισί κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να κάνει «το επόμενο βήμα», μέσα στα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα, με αντιπροτάσεις προς τους Θεσμούς, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτό το είπα στον κ. Τσίπρα. Και τώρα εξαρτάται από εκείνον. Να το σκεφτεί και επίσης να κάνει τις αντιπροτάσεις που ίσως είναι απαραίτητες».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «αυτή είναι μια συζήτηση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα (Eurogroup 20ης Φεβρουαρίου)».

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος επανέλαβε την πεποίθησή του πως «υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ της λιτότητας, αλλά υπάρχει επίσης και η ανάγκη μεταρρυθμίσεων», λέγοντας ότι «θα πρέπει να βρούμε μια ισορροπία μεταξύ της δημοσιονομικής ισορροπίας και της ευημερίας».

«Δεν θέλουμε άλλη λιτότητα. Χρειαζόμαστε ευημερία. Αυτό έχει να κάνει με την δικαιοσύνη. Έχει να κάνει με την απασχόληση. Πρέπει να συζητήσουμε εντατικά. Πιστεύω και ελπίζω, ότι μια συμφωνία είναι εφικτή τη Δευτέρα στο Eurogroup. Και κάνουμε την καλύτερη προσπάθεια που μπορούμε» είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος επίτροπος.

Ο ίδιος επέμεινε ότι η συμφωνία είναι κοντά ενώ επεσήμανε πως δεν βρίσκεται στην Αθήνα για να διαπραγματευτεί, αλλά για να εξετάσει με την ελληνική κυβέρνηση τις πιθανές επιλογές.

Τέλος, ο κ. Μοσκοβισί χαρακτήρισε εκ νέου ενθαρρυντικά τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία και σημείωσε ότι «πρέπει να βασιστούμε σε αυτούς τους αριθμούς».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας