6:02 Δευτέρα 15 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Ο σύγχρονος Τουρκοφάγος από τη Λέσβο κατά των αποβατικών

Ο σύγχρονος Τουρκοφάγος από τη Λέσβο κατά των αποβατικών

Ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμος ακόμα και για τον ρόλο του σύγχρονου Κανάρη!

Πήρε αποστάσεις το ΠΑΣΟΚ από τις δηλώσεις του Παναγιώτη Παρασκευαΐδη, του βουλευτή από τη Λέσβο που ξαφνικά συμπεριφέρθηκε λες και σήμανε επιστράτευση και ετοιμαζόταν να τραγουδήσει Νίκο Ξυλούρη.

«Δεν γίνεται να έχουν τέτοιο αποβατικό στόλο, να κατασκευάζουν αεροπλάνα και εμείς να καθόμαστε και να περιμένουμε. Και λέω στον πρόεδρο (της επιτροπής στη Βουλή) να έχουμε και εμείς δικαίωμα, όπως είχε και το Ισραήλ και όπως ο κύριος πρωθυπουργός είπε, να έχουμε και εμείς το δικαίωμα στην άμυνά μας και προτείνω την οργάνωση του άμαχου πληθυσμού στην παλλαϊκή άμυνα», είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Όταν είμαστε οργανωμένοι και ξέρουμε τι θα κάνει ο καθένας, θα βοηθηθεί και ο στρατός, ο οποίος είναι αξιόμαχος. Αν ξέρει ο καθένας σε ποιο χαράκωμα θα μπει και θα τουφεκίσει, αν τολμήσουν, γιατί αυτοί ετοιμάζουν απόβαση, θα ζώσουν το νησί και, αν μας βρουν απροετοίμαστους θα μας σφάξουν όλους όπως έκαναν στους Ισραηλινούς. Έτσι θα γίνει, έχουμε να κάνουμε με λαούς που δεν σέβονται τη ζωή».
Παγωμάρα

Όσοι τον άκουσαν, μία παγωμάρα την ένιωσαν. Αισθάνθηκαν έτοιμοι να πάρουν κι εκείνοι το τουφέκι τους, για να ανεβούν στον δικό τους Ομαλό.
Άλλοι πάλι αισθάνθηκαν σαν να μπήκαν στην πόλη οι οχτροί. Μέχρι που σκέφτηκαν να αδειάσουν τα ράφια του γειτονικού σούπερ μάρκετ πριν γίνουν τα προϊόντα αντικείμενα μαύρης αγοράς. Αν και με την ακρίβεια που υπάρχει σε τούτη τη χώρα εδώ και δύο χρόνια, κάποια προϊόντα πωλούνται με τη λογική ενός μαυραγορίτη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος και τα άλλα παιδιά από τη Νομική της Κομοτηνής και τις λοιπές σχολές του Δημοκριτείου, όμως, πήραν αποστάσεις. Αν σκέφτηκαν να εκχωρήσουν τον Παρασκευαΐδη στην Ελληνική Λύση είναι κάτι που ακόμα εξετάζεται. Θα το μάθουμε από τον ιστορικό του μέλλοντος. Με αυτά και με αυτά, όμως, μάθαμε ότι στη Λέσβο υπάρχει ένας βουλευτής που βλέπει τα αποβατικά των Τούρκων και είναι έτοιμος ακόμα και για τον ρόλο του σύγχρονου Κανάρη!

Εντάξει, ακούγεται ιεροσυλία η αναφορά σε εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για να μπορούμε εμείς να ονειρευόμαστε στις μέρες μας νέες λαμπρές σελίδες Ιστορίας.

Εδώ δεν μπορούσαμε να βρούμε το βιογραφικό του βουλευτή που μιλάει και ετοιμάζεται να δράσει ως εθνοπατέρας. Στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής δεν υπάρχουν ούτε στοιχεία επικοινωνίας. Λες και πήρε αποστάσεις και το σάιτ. Βρήκαμε, όμως, κάποια στοιχεία για να μάθει ο κόσμος ποιος είναι ο φύλακας-άγγελος των συνόρων μας. Το όπλο μας απέναντι στα αποβατικά των Τούρκων.

«Ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης γεννήθηκε το 1949 στον Πολιχνίτο της Λέσβου. Παιδί αγροτικής οικογένειας, εργάστηκε από μικρός για να βοηθήσει την οικογένειά του και έβαλε υψηλούς στόχους για ένα καλύτερο μέλλον. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής, κατάφερε να φύγει από το νησί και να σπουδάσει Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετά το τέλος των σπουδών του επέστρεψε στον τόπο του, όπου και έχει κάνει μέχρι και σήμερα μια λαμπρή σταδιοδρομία ως οικογενειακός γιατρός.

Έχει ασχοληθεί με τα κοινά αρκετές φορές, εκ των οποίων δυο τετραετίες ως δήμαρχος Πολιχνίτου και αρκετές ως δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Λέσβου.

Σήμερα ζει στον κόλπο Γέρας με τη σύζυγό του Αίγλη, έχει ένα γιο, τον Χάρη, και δύο κόρες, την Αγγελίνα και τη Θεμελίνα, και στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με τον κήπο και τα ζώα που τόσο πολύ αγαπά.

Στις εθνικές εκλογές του 2023 εκλέγεται Βουλευτής Λέσβου με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ», βρήκαμε μετά βασάνων και κόπων στο Διαδίκτυο.

Για να μην τον αδικούμε, ο άνθρωπος αποκάλυψε ότι πολέμησε το 1974 στην Κύπρο και, μάλιστα, ως εθελοντής. Άρα, είναι μαχητής και απλά περιμένει την προαγωγή του και σε… Τουρκοφάγο! Εμείς, βέβαια, ευχόμαστε να μη χρειαστούμε τον ηρωισμό του Παρασκευαΐδη. Τον προτιμάμε στη Βουλή και, γιατί, όχι, σε κάποιο τσιμπούσι με τον Πολάκη! Τρέμε, Ερντογάν!

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας