3:16 Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Όχι στα Διετή Παγκόσμια Κύπελα από τις ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες

Όχι στα Διετή Παγκόσμια Κύπελα από τις ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες

Περισσότερες από 12 από τις 55 ομοσπονδίες της UEFA, δηλώνουν την πρόθεσή τους να εγκαταλείψουν τη FIFA, σύμφωνα με το Associated Press (AP), με τις σκανδιναβικές ομοσπονδίες να υποστηρίζουν το μποϊκοτάζ.

«Εάν η πλειοψηφία στη FIFA αποφασίσει να υιοθετήσει μία πρόταση για διετή Παγκόσμια Κύπελλα, οι σκανδιναβικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες θα πρέπει να εξετάσουν περισσότερες ενέργειες και σενάρια που είναι πιο κοντά στις βασικές μας αξίες από ό,τι αντιπροσωπεύει η τρέχουσα πρόταση της FIFA,» ανέφεραν σε κοινή δήλωση Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Ισλανδία και Νήσοι Φερόε.

Η αποχώρηση από τη FIFA, σε κάθε περίπτωση, δεν θα είχε επιπτώσεις στην UEFA. Επιπλέον, υπήρξαν πρόσφατες ομοσπονδίες όπως το Γιβραλτάρ που τα τελευταία χρόνια ανήκε μόνο στην UEFA για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι που η FIFA το αναγνώρισε επίσης.

Σε κάθε περίπτωση, η ιδέα της αποχώρησης από τη FIFA είναι σύμφωνη με τα σχέδια του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Να σημειωθεί ότι η FIFA παραδέχεται στο καταστατικό της ότι η έξοδος από αυτήν είναι μία νόμιμη επιλογή. Σύμφωνα με το άρθρο 18, μία ομοσπονδία που είναι μέλος μπορεί να παραιτηθεί με σχετική προειδοποίηση.

Διαβάστε ακόμη

Ολυμπιακός – Μαρτίνς: «Πρέπει να είμαστε έξυπνοι κόντρα στην Άιντραχτ»

Η UEFA ρίχνει 6 δισ. ευρώ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας