6:38 Τρίτη 28 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Ιστορικό λάθος του ΠΑΣΟΚ το μνημόνιο»

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Ιστορικό λάθος του ΠΑΣΟΚ το μνημόνιο»

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM 99,5 παραχώρησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και αναφέρθηκε στην απόφαση του κόμματος το 2010, να ενταχθεί η χώρα στο μνημόνιο.

[quote_text color=”#000000″ text_color=”#ffffff”]«Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έκανε ένα τραγικό ιστορικό λάθος, τόσο για την παράταξη όσο και για τον τόπο, στις αρχές του 2010 κατά τη διαδικασία ένταξης της χώρας στο μνημόνιο», δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος.[/quote_text]

Ερωτώμενος για τυχόν ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου πριν το μνημόνιο, είπε: «Η συγκεκριμένη στιγμή που έγινε αυτή η διαδικασία, μετά από μια καταστροφική πενταετία Καραμανλή και χωρίς να λέω ότι τα προηγούμενα χρόνια έγιναν όλα τέλεια, αλλά ήταν μια διαφορετική κατάσταση, το Δημόσιο ξέφυγε στο μισθολογικό κόστος και άλλα πολλά και βρεθήκαμε σε μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση. Το παράδειγμα της Κύπρου είναι ένα καλό μάθημα. Τότε, έπρεπε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις. Είχαμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο κακά. Επιλέξαμε τον ασφαλή δρόμο που πιστεύω ότι θα βγάλει από αυτή τη διαδικασία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος, ωστόσο, υπογράμμισε: «Η άποψή μου είναι καθαρή: Ότι το ΠΑΣΟΚ εκείνη τη στιγμή έκανε ένα τραγικό ιστορικό λάθος, και για την παράταξη και για τον τόπο. Όταν κατάλαβε πόσο δύσκολη ήταν η κατάσταση και αποφάσισε να προχωρήσει σ’ αυτή την επιλογή που δεν φαινόταν ότι μπορεί να γίνει διαφορετικά, έπρεπε να απευθυνθεί στον κόσμο, είτε με δημοψήφισμα, είτε με 180 βουλευτές, είτε κάτι άλλο. Δυστυχώς, δεν το κάναμε και αναλάβαμε εμείς όλες τις ευθύνες, με τα δικά μας αποτελέσματα. Μιλάω για τις αρχές του 2010».

 

 

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας