18:04 Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023
eReportaz

Live:

Οι διαρροές στελεχών από το ΠΑΣΟΚ αναδεικνύουν τα λάθη Σπυρόπουλου

Οι διαρροές στελεχών από το ΠΑΣΟΚ αναδεικνύουν τα λάθη Σπυρόπουλου

Η διαχείριση του κομματικού μηχανισμού εκθέτει την Χαριλάου Τρικούπη!

Παίρνεις μια εφημερίδα στα χέρια σου και την ξεφυλλίζεις. Ή τη φυλλομετράς, όπως έλεγε και ο μακαρίτης Χρήστος Σιέμπης! Δάσκαλος, για όσους πέρασαν από δίπλα του. Όπως κρατάς την «Απογευματινή», λοιπόν, πέφτεις στη σελίδα 10 στον τίτλο: «Άγριος καβγάς στη Χαριλάου Τρικούπη». Το κείμενο συνοδεύεται από φωτογραφία της Αναστασίας Σιμητροπούλου. Μέχρι πρότινος αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου στο ΠΑΣΟΚ. Ναι, το κόμμα που θέλησε να επιστρέψει σε τροχιά διακυβέρνησης, με την ανάληψη της προεδρίας από τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά όσο περνάει ο καιρός σε παραπέμπει στο «ΒΥΖΑΝ». Σε εκείνο το όραμα που είχε για το πολιτικό μέλλον του ο επίκουρος καθηγητής Βυζαντινολογίας, Κωνσταντίνος Κατακουζηνός. Ναι, στη δημοφιλή σειρά «Κωνσταντίνου και Ελένης» αναφερόμαστε. Εκεί μας παραπέμπουν όσα συμβαίνουν εδώ και μήνες στο ΠΑΣΟΚ.

«Η παραίτησή της από τη θέση της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της Χαριλάου Τρικούπη συνοδεύτηκε από φωνές, κλάματα και ξεσπάσματα» ανέφερε το ρεπορτάζ της έγκυρης εφημερίδας, για τη συνάντηση της Σιμητροπούλου με τον Ανδρέα Σπυρόπουλο. Ο τελευταίος, ως γραμματέας του κόμματος, κάλεσε την Αναστασία να δώσει εξηγήσεις για την επιστολή της παραίτησής της. Πού ακούστηκε αυτό; Δεν ήξεραν, δηλαδή, στο ΠΑΣΟΚ γιατί έφυγε; Ακόμα, όμως, και αν δεν ήξεραν, το έμαθαν από την ίδια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ eReportaz.gr


«Φεύγω γιατί δεν με στηρίζετε, δεν με θέλετε, δεν με αφήνετε να βγαίνω στα κανάλια…», είπε κάποια στιγμή και έβαλε τα κλάματα από τα νεύρα της.

Αν μιλούσαμε για ένα μεμονωμένο περιστατικό, ίσως και να το προσπερνούσαμε. Θα λέγαμε ότι οι φιλοδοξίες της Σιμητροπούλου την οδήγησαν στην αποχώρηση. Αλλά δεν ήταν η Αναστασία το πρόβλημα. Το τελευταίο διάστημα άρχισαν οι διαρροές από τη Χαριλάου Τρικούπη προς κάθε κατεύθυνση. Προφανώς κάτι συμβαίνει στο «ΒΥΖΑΝ». Διότι τέτοιες ίντριγκες που στήνονται στο ΠΑΣΟΚ παραπέμπουν στα ενδότερα του Βυζαντίου.

Με τον Ανδρουλάκη να μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στο Στρασβούργο και την Αθήνα, όλη η διαχείριση του κομματικού μηχανισμού πέφτει πάνω στον Σπυρόπουλο. Άρα, αν υπάρχει κάποιος που φταίει για τις διαρροές στελεχών σε όλα τα επίπεδα, είναι ο Ανδρέας από τη Θεσπρωτία. Εκείνον, άλλωστε, φωτογραφίζουν και οι περισσότεροι από όσους φεύγουν για άλλα κόμματα ή ακόμα και για τα σπίτια τους.

Στη θέση που βρέθηκε το ΠΑΣΟΚ, δεν του περισσεύει ούτε ένας από εκείνους που στάθηκαν κεριά αναμμένα όταν η ζαλάδα της εξουσίας ώθησε αρκετά στελέχη του είτε στην Κουμουνδούρου είτε στην Πειραιώς. Αλλά φαίνεται ότι η νέα γενιά του κόμματος δεν έχει την ίδια άποψη. Ίσως επειδή θέλει να φτιάξει μια νέα αυλή. Να δημιουργήσει έναν νέο μηχανισμό, που θα ελέγχεται πλήρως από την κεντρική εξουσία.

Επιχειρήματα

Ανάμεσα στα επιχειρήματα που ακούγονται από τους υποστηρικτές του Ανδρουλάκη, άλλωστε, είναι ότι η παλιά φρουρά είχε μικρό ή μεγάλο ρόλο στην κατρακύλα του κόμματος. Είτε εξαιτίας των λαθών είτε από την αδράνεια που γεννήθηκε μέσω του εφησυχασμού. Αλλά ακόμα και έτσι να έχουν τα πράγματα, δεν γκρεμίζεις ένα κτίριο επειδή θέλεις να φτιάξεις διαφορετικά το ρετιρέ. Ως απόφοιτος του Πολυτεχνείου, ο Σπυρόπουλος προφανώς θα έπρεπε να γνωρίζει ότι πρώτα απ’ όλα διασφαλίζεις τη στατικότητα του κτιρίου και έπειτα προχωρείς σε μετατροπές. Αλλά δεν γκρεμίζεις τοίχους και κολόνες, διότι τότε θα κινδυνέψει με κατάρρευση όλο το οικοδόμημα. Τότε θα μείνεις μόνο με το οικόπεδο. Αλλά είναι αυτό το ζητούμενο;

Τη βραδιά που βγήκαν τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών και ανέδειξαν νικητή τον Ανδρουλάκη, το σύνθημα των υποστηρικτών του ήταν «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό». Κι αυτό, άλλωστε, αποτέλεσε και το μότο του Κινήματος από τα χρόνια του Ανδρέα Παπανδρέου.

Λένε, βέβαια, κάποιοι ότι τα προβλήματα δεν δημιουργούνται από τον Ανδρουλάκη, ούτε από τον Σπυρόπουλο, αλλά από τον περίγυρο. Ακόμα και αν ίσχυε αυτό, ποιος έχει την ευθύνη; Ο βοσκός και μετά το… τσομπανόσκυλο ευθύνεται εάν αρχίσουν τα πρόβατα να φεύγουν από το κοπάδι. Κι αφού ο βοσκός βρίσκεται στα ξένα, την ευθύνη έχει ο Σπυρόπουλος. Εκείνος, άλλωστε, διαμόρφωσε ως γραμματέας τον περίγυρο. Εκείνος έμεινε εδώ ως αντ’ αυτού. Μόνο που έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση, ίσως ακουστεί από τη Χαριλάου Τρικούπη το γνωστό άσμα «τελειώσαμε και μείναμε μονάχοι…». Ε, δεν ταιριάζει στο ΠΑΣΟΚ τέτοια εξέλιξη…

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

 


Διαβάστε ακόμη

                 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας