6:51 Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Οι γυμνόστηθες φωτογραφίες της Ρίκας Διαλυνά και της Έλενας Ναθαναήλ - Παρόλο που πολλοί τις θεώρησαν προκλητικές, δεν είχαν τίποτα το χυδαίο

Οι γυμνόστηθες φωτογραφίες της Ρίκας Διαλυνά και της Έλενας Ναθαναήλ - Παρόλο που πολλοί τις θεώρησαν προκλητικές, δεν είχαν τίποτα το χυδαίο

Τραβήχτηκαν σε οντισιόν για αμερικάνικη ταινία με θέμα την Αρχαία Ελλάδα. Ποια ήταν τα τολμηρά εξώφυλλα των ηθοποιών σε περιοδικό του 1965…

Η Ρίκα Διαλυνά και η  Έλενα Ναθαναήλ είναι δύο ηθοποιοί που εκτός από το ταλέντο τους, ξεχώρισαν και για την εκπληκτική φυσική ομορφιά τους.

Η Διαλυνά μάλιστα κέρδισε το 1954 τον τίτλο της Σταρ Ελλάς και ήρθε 5η στα καλλιστεία Μις Υφήλιος που γίνονταν στην Αμερική, ενώ η Ναθαναήλ το 1966 φωτογραφήθηκε για το γαλλικό περιοδικό Paris Match, φορώντας συλλεκτικά αρχαιοελληνικά κοσμήματα. Την ίδια χρονιά, οι δύο ηθοποιοί που είχαν ήδη κάνει επιτυχία στον κινηματογράφο και είχαν γίνει γνωστές στο ευρύ κοινό, πήραν μέρος σε οντισιόν για μια ξένη παραγωγή.

Αμερικάνοι δημιουργοί ήρθαν στην Ελλάδα για να γυρίσουν μια ταινία με θέμα την αρχαία Ελλάδα. Επέλεξαν το κείμενο του αρχαίου συγγραφέα Λουκιανού, «Εταιρικοί Διάλογοι», στο οποίο βασίστηκε το σενάριο. Ο πρόχειρος τίτλος της ταινίας, ήταν ο παραλλαγμένος «Διάλογοι εταίρων».

Για τους βασικούς ρόλους χρειάζονταν ηθοποιούς με επιβλητική εμφάνιση που να θυμίζουν αρχαίες Ελληνίδες κόρες, όπως οι Καρυάτιδες. Τόσο η Διαλυνά, όσο και η Ναθαναήλ, πληρούσαν τις προδιαγραφές και δήλωσαν συμμετοχή. Κατά την οντισιόν και οι δύο φωτογραφήθηκαν γυμνόστηθες και εντυπωσίασαν τους παραγωγούς.

Ως σκηνοθέτης της ταινίας είχε επιλεγεί ο Νίκος Κούνδουρος. Ωστόσο δεν μάθαμε ποια από τις δύο ηθοποιούς πήρε τον ρόλο, μιας και η ταινία δεν γυρίστηκε ποτέ. Οι φωτογραφίες έμειναν στα αρχεία της φιλόδοξης παραγωγής και αποδεικνύουν ότι και οι δύο διέθεταν ένα φυσικό και καλλίγραμμο κορμί….

Αυτή δεν ήταν η πρώτη τολμηρή φωτογράφιση για τις ηθοποιούς. Ένα χρόνο νωρίτερα και οι δύο είχαν φωτογραφηθεί για το περιοδικό «Καρδιοχτύπι». Ήταν ένα περιοδικό ποικίλης ύλης που κυκλοφόρησε το 1965 από την εκδοτική Δραγούνη, το οποίο φιλοξενούσε συχνά πιο τολμηρές φωτογραφίες, χωρίς όμως να μοιάζει με το Playboy. Το περιοδικό κυκλοφόρησε 52 τεύχη και θεωρείται αρκετά προχωρημένο για την εποχή του. Σήμερα τα τεύχη που υπάρχουν θεωρούνται συλλεκτικά. Στη φωτογράφιση η Διαλυνά και η Ναθαναήλ ήταν ημίγυμνες και, παρόλο που πολλοί τις θεώρησαν προκλητικές, δεν είχαν τίποτα το χυδαίο….

Τα δυο τεύχη σημείωσαν πολύ ικανοποιητικές πωλήσεις, γι’ αυτό και οι δύο ηθοποιοί φωτογραφήθηκαν και δεύτερη φορά. Η Διαλυνά για το τεύχος 18 και η Ναθαναήλ για το τεύχος 26….

Παρά τις τολμηρές εμφανίσεις τους και τα αυστηρά ήθη της εποχής, καμία από τις δύο δεν «κακοχαρακτηρίστηκε» και δεν ταυτίστηκε με το γυμνό και συνέχισαν την καριέρα τους με επιτυχία, στον κινηματογράφο το θέατρο και αργότερα την τηλεόραση….

mixanitouxronou.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας