0:02 Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022
eReportaz

Live:

Οι πολιτικά… απροσάρμοστοι

Οι πολιτικά…  απροσάρμοστοι

«Όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει!» μας είπε ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας για όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να φύγουν από το φυσικό αέριο. Δηλαδή για τους «απροσάρμοστους» κάθε λογής, τα πράγματα είναι απλά. «Μπορείτε να πεθάνετε, αφού το επιλέγετε», κυριολεκτικά ή μεταφορικά…

Το έχουμε ξανακούσει βέβαια αυτό από τους πολιτικούς μας. Στα χρόνια του μνημονίου, όταν κόπηκαν τα πάντα (μισθοί και συντάξεις) και η αντισυνταγματική (άσχετα αν η Δικαιοσύνη έκρινε διαφορετικά) φορολογία έπεσε βαριά σαν πέλεκυς στα κεφάλια των Ελλήνων διαλύοντας σπίτια, οικογένειες, ζωές, το ίδιο μάς είχαν πει. Προσαρμοστείτε, αλλιώς θα πεθάνετε… Εκεί μάλιστα η απειλή συνοδεύτηκε και από εκείνο το σπαραξικάρδιο, υποκριτικό «καλό κουράγιο, Έλληνες» του 2010 του άλλοτε Ευρωπαίου Επιτρόπου Όλι Ρεν.

Όχι, δεν πρόκειται απλώς για μια ατυχή δήλωση ή μια παρερμηνεία φράσης ενός πολιτικού. Είναι η συνέχεια ενός πολιτικού κυνισμού που διέπει το πολιτικό μας σύστημα εδώ και πολλά πολλά χρόνια και το οποίο αδυνατεί να επικοινωνήσει ουσιαστικά με τον εντολέα του, τον ελληνικό λαό.

Το θέμα είναι πως η δήλωση αυτή αντανακλά κάθε πολιτική που έχει εφαρμοστεί εδώ και χρόνια και βιάζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Γιατί μπορεί η προσαρμοστικότητα να αποτελεί για πολλούς μια ικανότητα, στην ουσία όμως πολλές φορές είναι απλώς το χαμήλωμα του πήχη των απαιτήσεων και ο υποβιβασμός της ίδιας της ζωής.


Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ 


Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας