11:15 Δευτέρα 16 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Οι Πορτογάλοι ψηφίζουν μια εβδομάδα νωρίτερα λόγω πανδημίας

Οι Πορτογάλοι ψηφίζουν μια εβδομάδα νωρίτερα λόγω πανδημίας

Οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές της 30ης Ιανουαρίου στην Πορτογαλία άνοιξαν ήδη για όσους υπέβαλαν αίτηση να ψηφίσουν πρόωρα ώστε να αποφύγουν πιθανό συνωστισμό.

Ανάμεσά τους, ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα. Με βάση τις δημοσκοπήσεις, το κόμμα των Σοσιαλιστών, του οποίου ηγείται, αναμένεται να βγει πρώτο σε ψήφους, παρόλο που η κεντροδεξιά αντιπολίτευση δείχνει να έχει μειώσει τη διαφορά.

«Η ψηφοφορία είναι η πιο σημαντική στιγμή της δημοκρατίας. Είναι εκείνη η μοναδική στιγμή όπου μόνο οι πολίτες αποφασίζουν ποιο είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, τι θέλουν για το μέλλον τους, και επιλέγουν τους εκπροσώπους τους. Η συμμετοχή στην εκλογική πράξη είναι η πιο σημαντική πράξη δημοκρατικής ζωτικότητας και θέλω να απευθύνω έκκληση σε όλους τους Πορτογάλους να ασκήσουν το πολιτικό τους δικαίωμα, σήμερα, εάν έχουν εγγραφεί για πρόωρη ψηφοφορία, ή σε μια εβδομάδα ως συνήθως»

Η Πορτογαλία οδηγήθηκε σε πρόωρες κάλπες όταν οι εταίροι της κυβέρνησης Κόστα, ο συνασπισμός των Κομμουνιστών και Πρασίνων και το Αριστερό Μπλοκ, απέρριψαν τον προϋπολογισμό του 2022.

Ο Κόστα έχει ζητήσει από τους ψηφοφόρους να του δώσουν αυτοδυναμία. Δήλωσε μάλιστα ότι σε αντίθετη περίπτωση θα επιχειρήσει να κυβερνήσει χωρίς συμμάχους.

Διαβάστε ακόμη 

Πορτογαλία: Ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος

Πορτογαλία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών έπειτα από ένα θανατηφόρο δυστύχημα του οδηγού του

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας