12:55 Κυριακή 26 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

ΟΗΕ: Ο Αντόνιο Γκουτέρες αποδέχτηκε τις συστάσεις ανεξάρτητης αξιολόγησης για την UNRWA

ΟΗΕ: Ο Αντόνιο Γκουτέρες αποδέχτηκε τις συστάσεις ανεξάρτητης αξιολόγησης για την UNRWA

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, αποδέχθηκε τις συστάσεις ανεξάρτητης αξιολόγησης για την ικανότητα της UNRWA.

Συγκεκριμένα ο Αντόνιο Γκουτέρες αποδέχθηκε τις συστάσεις σχετικά με την υπηρεσία UNRWA, προκειμένου να διασφαλίσει την ουδετερότητα, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στις κατηγορίες για παραβιάσεις. Εκπρόσωπός του νωρίτερα σήμερα, δήλωσε πως ο Αντόνιο Γκουτέρες με τον Γενικό Επίτροπο Φιλίπ Λαζαρινί «θα καθορίσει ένα σχέδιο δράσης προκειμένου να εφαρμόσει τις συστάσεις».

«Συμφώνησε με τον Γενικό Επίτροπο Φιλίπ Λαζαρινί πως η UNRWA, με την υποστήριξη του Γενικού Γραμματέα, θα καθορίσει ένα σχέδιο δράσης προκειμένου να εφαρμόσει τις συστάσεις. Προχωρώντας μπροστά, ο Γενικός Γραμματέας καλεί όλους τους ενδιαφερομένους να υποστηρίξουν ενεργά την UNRWA, καθώς είναι γραμμή ζωής για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες στην περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ.

Μέσα στην ημέρα, αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα η αξιολόγηση από την πρώην υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολονά. Σημειώνεται πως πριν λίγο διάστημα το Ισραήλ υποστήριξε πως εργαζόμενοι της UNRWA εμπλέκονταν στην επίθεση της Χαμάς τον Οκτώβριο, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αποδείξεις, με αποτέλεσμα αρκετές χώρες να αποσύρουν τις χρηματοδοτήσεις της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΗΕ: Η διάλυση της UNRWA θα επιτάχυνε τον λιμό στη Γάζα – Θα καταδίκαζε μια ολόκληρη γενιά παιδιών στην απελπισία

UNRWA: Το Ισραήλ δεν θα εγκρίνει πλέον τις αυτοκινητοπομπές με τρόφιμα προς τη βόρεια Γάζα

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας