9:35 Κυριακή 26 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Ολλανδία: Ένας στους δέκα πολίτες της χώρας υποσιτίζεται

Ολλανδία: Ένας στους δέκα πολίτες της χώρας υποσιτίζεται

Στην Ολλανδία, παρ’ όλα τα μέτρα της κυβέρνησης για αύξηση της αγοραστικής δύναμης, ο αριθμός των ανθρώπων που δεν έχουν αρκετό φαγητό δεν έχει μειωθεί τα τελευταία δύο χρόνια, ανέφερε ο Ερυθρός Σταυρός, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον οργανισμό έρευνας μάρκετινγκ Ipsos I&O.

Το 9% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι μερικές φορές υπάρχει πολύ λίγο φαγητό, όπως και το 2021, ενώ το 14% από αυτούς δήλωσε ότι αντιμετωπίζει έλλειψη τροφής, δεν έχει απαραίτητα πολύ λίγο φαγητό, αλλά το φαγητό τους είναι ανθυγιεινό ή δεν έχει αρκετή ποικιλία.

Περίπου το ήμισυ αυτής της ομάδας δήλωσαν ότι δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά το κατάλληλο φαγητό και πολλοί είπαν επίσης ότι δεν είχαν χρόνο.

Ο Ερυθρός Σταυρός έχει εντοπίσει τουλάχιστον 450.000 ενήλικες που πάσχουν από «κρυφό υποσιτισμό», αναφέρει το Tanjug.

Χρειάζονται βοήθεια και θέλουν βοήθεια, αλλά δεν την παίρνουν γιατί το εισόδημά τους είναι πολύ υψηλό για μια τράπεζα τροφίμων.

Μερικοί ντρέπονται να ζητήσουν βοήθεια ή δεν τους αρέσει να εξηγούν τα οικονομικά τους για να έχουν υποστήριξη και κάποιοι δεν γνωρίζουν σχετικά με τις επιλογές που έχουν για να λάβουν βοήθεια.

Ο Ερυθρός Σταυρός μοιράζει εβδομαδιαία μπόνους τροφίμων, με τα οποία οι άνθρωποι μπορούν να αγοράσουν είδη παντοπωλείου αξίας περίπου 20 ευρώ στο σούπερ μάρκετ, σε περίπου 30.000 οικογένειες στην Ολλανδία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΣΤΑΤ: Αντιμέτωποι με την φτώχεια 2.658.400 πολίτες στην Ελλάδα. Τι απαντούν τα υπουργεία

Κορκίδης: Η αύξηση του κατώτατου μισθού διατηρεί την «ροπή κατανάλωσης» στην αγορά

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας