22:47 Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με την Τρόικα

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με την Τρόικα

Λίγο πριν από τις 14.00 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η διερευνητικής φύσεως συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών με τα στελέχη της Τρόικας.

Στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκαν, από την πλευρά των δανειστών, τα θέματα του Δημοσίου, τα διαρθρωτικά αλλά και τα δημοσιονομικά, ενώ από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών ο Γιάννης Στουρνάρας έθεσε και πάλι το θέμα του ΦΠΑ στην εστίαση.

Οι τροϊκανοί με τη σειρά τους δεν έδωσαν κάποια απάντηση, αφήνοντας όμως ένα παράθυρο ανοιχτό, αφού ζήτησαν περισσότερα στοιχεία για τα ξενοδοχεία. Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση έχει ζητήσει την πιλοτική εφαρμογή της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση για έξι μήνες -ώστε να δώσει ώθηση και στον τουρισμό- και εφόσον λειτουργήσει και έχει αποτέλεσμα τότε να ξανασυζητηθεί.

Σε ό,τι αφορά το δημοσιονομικό κενό, το οποίο υπολογίζεται στα 4,2 δισ. ευρώ για τη διετία 2015-2016 και το χρηματοδοτικό κενό που φτάνει τα 4,6 δισ. ευρώ για το 2ο εξάμηνο του 2014 δεν τέθηκε κανένα ζήτημα, αφού η Τρόικα θα περιμένει να περάσει το καλοκαίρι, να δει πώς θα διαμορφωθούν τα νούμερα και θα συζητηθούν τα θέματα το φθινόπωρο.

Επόμενο ραντεβού έχει οριστεί πιθανότατα για την Τετάρτη το απόγευμα, ενώ επιθυμία και των δυο πλευρών είναι να κλείσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα η αξιολόγηση.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας