8:14 Κυριακή 26 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Ουκρανία: Επίθεση στο ρωσικό πλοίο Κομμούνα στη Σεβαστούπολη

Ουκρανία: Επίθεση στο ρωσικό πλοίο Κομμούνα στη Σεβαστούπολη

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε, ότι χτύπησε και προκάλεσε ζημιές στο ρωσικό πλοίο Κομμούνα, που χρησιμοποιείται για τον εφοδιασμό υποβρυχίων και σε επιχειρήσεις διάσωσης στη Σεβαστούπολη, το λιμάνι του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Ο κυβερνήτης της περιοχής, διορισμένος από τη Μόσχα, ανέφερε επιθέσεις και πυρκαγιές και σε αυτή την πόλη της Κριμαίας. Νωρίτερα, οι ουκρανικές αμυντικές δυνάμεις έκαναν λόγο για απειλή επιθέσεων με βαλλιστικούς πυραύλους από την Κριμαία.

Ο ουκρανικός στρατός επιβεβαίωσε επίσης ότι ρωσικοί βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν εναντίον εγκαταστάσεων εφοδιασμού στις λιμενικές υποδομές της Οδησσού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα άτομα. Η πόλη έχει γίνει στόχος επανειλημμένων ρωσικών επιθέσεων.

Οι ρωσικές δυνάμεις θα εντείνουν πιθανότατα τις συνεχιζόμενες επιθετικές επιχειρήσεις και τις επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη τις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να εκμεταλλευτούν το παράθυρο που κλείνει με τους περιορισμούς του ουκρανικού υλικού.

Το Ινστιτούτο Μελέτης Πολέμου προβλέπει ότι η Ρωσία θα εντείνει τις επιθετικές της ενέργειες εν αναμονή της έγκρισης από τη Γερουσία και της υπογραφής από τον Τζο Μπάιντεν του νέου αμερικανικού πακέτου βοήθειας προς το Κίεβο.

Η Μόσχα θα πρέπει να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την έλλειψη πολεμικού υλικού του Κιέβου πριν φτάσει η νέα βοήθεια. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι οι δυνάμεις του έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους την πόλη Μποχντάνιβκα, στην ανατολική Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόσχα: Οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να έχουν στην Ουκρανία την ίδια κατάληξη με τον πόλεμο στο Βιετνάμ

Zελένσκι: Είμαι ευγνώμων στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για τη βοήθεια στην Ουκρανία

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας