4:29 Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Παρακολουθείστε live το ταξίδι του Άγιου Βασίλη

Παρακολουθείστε live το ταξίδι του Άγιου Βασίλη

Μια νύχτα σαν και αυτή, παραμονής των Χριστουγέννων ο αγαπημένος άγιος των παιδιών, ο άγιος Βασίλης, ξεκινά με το μαγικό του έλκυθρο για να διανύσει για μία ακόμη χρονιά μέσα σε μία μόνο νύχτα περίπου 66 εκατομμύρια χιλιόμετρα , μοιράζοντας τα δώρα του.

Οι άνθρωποι έτσι της Βορειοαμερικανικής Διοίκησης Αεροδιαστημικής Άμυνας (NORAD) τον ακολουθούν και φέτος (όπως τα τελευταία 65 περίπου χρόνια), καταγράφοντας τη διαδρομή που θα ακολουθήσει ο Άγιος Βασίλης.

Η NORAD, η οποία επιβλέπει τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ και του Καναδά, είναι η «σκιά» του Άγιου Βασίλη εδώ και έξι δεκαετίες, μετά από ένα… τυπογραφικό λάθος.

Ήταν το 1955, όταν ένα πολυκατάστημα στο Κολοράντο Σπρινγκς, όπου έχει την έδρα της η NORAD, δημοσίευσε λάθος το τηλέφωνο επικοινωνίας του Άι Βασίλη σε μια διαφήμιση και κάπως έτσι άρχισε να χτυπά ασταμάτητα το τηλέφωνό της…

Μετά από αρκετά τηλεφωνήματα παιδιών, ο αξιωματικός υπηρεσίας «μπήκε» στο ρόλο του ως «βοηθός» του Άγιου Βασίλη που ανιχνεύει την πορεία του από τα ραντάρ, με αποτέλεσμα να αρχίσει αυτή η παράδοση που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Αν θέλετε και σεις να παρακολουθήσετε το θαυμαστό του ταξίδι δεν έχετε παρά να συνδεθείτε στην ιστοσελίδα της https://www.noradsanta.org/ και να δείτε πότε θα περάσει και από το δικό σας σπίτι… Δεν το πιστεύετε; Και όμως, αυτή η νύχτα είναι γεμάτη μαγεία…

Παρακολουθείστε ζωντανά το ταξίδι του άγιου Βασίλη εδώ: https://www.noradsanta.org/

Διαβάστε επίσης 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας