10:39 Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Παραλήρημα από Τούρκο αναλυτή στο CNN Turk: «Να καταλάβουμε μερικά νησιά για να στείλουμε μήνυμα σε Ελλάδα – ΗΠΑ»

Παραλήρημα από Τούρκο αναλυτή στο CNN Turk: «Να καταλάβουμε μερικά νησιά για να στείλουμε μήνυμα σε Ελλάδα – ΗΠΑ»

Παραλήρημα από Τούρκο αναλυτή σε ενημερωτική εκπομπή του CNN Turk. Ο αναλυτής Χακάν Μπαϊράκτσι μίλησε ευθέως για στρατιωτική εισβολή σε ελληνικά νησιά. 

Ο αναλυτής, ο οποίος στεκόταν μπροστά στον χάρτη της Ελλάδας, πρότεινε να καταλάβει η Τουρκία «μερικά ελληνικά νησιά» με σκοπό «να καταρρεύσει η πολιτική της Ελλάδας και των ΗΠΑ».

«Δεν έχουν υπολογίσει κάτι. Η Τουρκία για να αντιμετωπίσει αυτό το ρεζιλίκι, μπορεί να κάνει μια επιχείρηση εδώ, να ρίξει μια σφαλιάρα, να κάνει απόβαση σε δυο νησιά εδώ και να πει πως “εγώ δεν είμαι επιθετική χώρα”, τότε να ρεζιλευτεί η ελληνική εξωτερική πολιτική θα καταρρεύσει και η πολιτική των ΗΠΑ. Επιπλέον στην εσωτερική πολιτική θα πει πως «δεν επιτέθηκα στην Ελλάδα απλά της έδωσα μήνυμα πως αν συνεχίσεις την επιθετική πολιτική εγώ θα κάνω αυτά”» δήλωσε προκλητικά ο Μπαϊράκτσι, παρουσιάζοντας με το χέρι του στον χάρτη, τα ελληνικά νησιά.

Οι δημοσιογράφοι που έλαβαν επίσης μέρος στη συζήτηση, όπως ο διευθυντής της εφημερίδας Hurriyet Αχμέτ Χακάν, δεν αντέδρασαν στους παραλογισμούς του Μπαϊρακτσί.

Ο διευθυντής της Hurriyet δήλωσε ενοχλημένος για την αμερικανική παρουσία στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας την χώρα μας «νέα πολιτεία των ΗΠΑ».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας