11:06 Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024
eReportaz

Live:

Παραστάσεις διαμαρτυρίας των αστυνομικών στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας τη Δευτέρα – ΠΟΑΣΥ: Η ΕΛΑΣ έχει γίνει στόχος

Παραστάσεις διαμαρτυρίας των αστυνομικών στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας τη Δευτέρα – ΠΟΑΣΥ: Η ΕΛΑΣ έχει γίνει στόχος

Σε συμμετοχή σε καθολική διαμαρτυρία στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας καλεί τις πρωτοβάθμιες αστυνομικές οργανώσεις σε όλη την επικράτεια η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) με αφορμή τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού στα οπαδικά επεισόδια στο Ρέντη κάνοντας λόγο για οργανωμένη επίθεση με ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον της αστυνομικής δύναμης έξω από αθλητική εγκατάσταση.

Στη σχετική ανακοίνωσή της εκφράζει εμφατικά οργή και θλίψη , ταυτόχρονα, διότι «ολόκληρη η Ελληνική Αστυνομία έχει μετατραπεί σε στόχο». «Η βολίδα εκτοξεύτηκε εναντίον ενός θεσμού, τον οποίο οφείλουμε να προστατέψουμε με κάθε τίμημα, διεκδικώντας από την πολιτεία να αποδείξει εμπράκτως ότι σέβεται και το θεσμό αυτό και όσους τον υπηρετούν, καθημερινά, με κίνδυνο ζωής» και καλεί σε διαμαρτυρίες τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 14.00 μ.μ. στις κατά τόπους έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας. Η ΠΟΑΣΥ θα προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης στο Γουδί.

Η ανακοίνωση
Η με ανθρωποκτόνο πρόθεση, οργανωμένη επίθεση εναντίον της αστυνομικής δύναμης έξω από αθλητική εγκατάσταση στου Ρέντη και η δραματική κατάληξή της με τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου συναδέλφου μας, αποτελεί τη θρυαλλίδα γενικής διαμαρτυρίας σύμπασας της αστυνομικής οικογένειας με πολλαπλά μηνύματα και πολλούς αποδέκτες.

Δεν είναι μόνο το κυρίαρχο προφανές αίτημα για την πάταξη της οπαδικής βίας, για την εξάρθρωση των συμμοριών των γηπέδων και την εμπέδωση συνθηκών υγιούς αθλητισμού στη χώρα μας. Αυτήν την ώρα οφείλουμε, ως αστυνομικοί, να εκφράσουμε εμφαντικά την οργή και την θλίψη μας, ταυτόχρονα, διότι ολόκληρη η Ελληνική Αστυνομία έχει μετατραπεί σε στόχο. Η βολίδα εκτοξεύτηκε εναντίον ενός θεσμού, τον οποίο οφείλουμε να προστατέψουμε με κάθε τίμημα, διεκδικώντας από την πολιτεία να αποδείξει εμπράκτως ότι σέβεται και το θεσμό αυτό και όσους τον υπηρετούν, καθημερινά, με κίνδυνο ζωής.

Αυτήν την κραυγή αγωνίας, που φτάνει από χθες στην Ομοσπονδία μας από κάθε γωνιά της Χώρας, αποφασίσαμε να την εξωτερικεύσουμε έντονα και στοχευμένα τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 14.00 μ.μ. στις κατά τόπο έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε δυναμικά. Το οφείλουμε στο συνάδελφό μας. ΟΧΙ άλλα θύματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρέντη: Ο Απόστολος Λύτρας αναλαμβάνει τον 18χρονο – «Δεν ήταν οργανωμένος οπαδός και δεν έχει συλληφθεί»

Ν. Ανδρουλάκης: Η οπαδική βία δυστυχώς απαξιώνει τον αθλητισμό

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας