11:46 Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Παρέδωσε σε Ανδριανό με αιχμές ο Ιωαννίδης

Παρέδωσε σε Ανδριανό με αιχμές ο Ιωαννίδης

Συγκινημένος ήταν ο τέως –πλέον- υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υφυπουργείου στον Γιάννη Ανδριανό. Όταν ολοκληρώθηκε η εγκωμιαστική ομιλία προς το πρόσωπο του από τον Υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, που εξέφρασε το θαυμασμό του για τη διαδρομή του Ιωαννίδη τόσο στον αθλητισμό όσο και στην πολιτική, ο «ξανθός» πήρε το λόγο και είπε: «Στα μνημόσυνα λένε πολύ καλά λόγια».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που θα περάσει το πρόγραμμα «Ευ Ζην», στα δύο αθλητικά πειραματικά σχολεία και στα 12 εκατ. ευρώ που πρέπει να πάρει η ΓΓΑ από το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών.

Παράλληλα, όμως, εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του με την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να προσαρτήσει τον αθλητισμό και πάλι στο Υπουργείο Πολιτισμού και να το διαχωρίσει από το Υπουργείο Παιδείας που βρισκόταν εδώ και ένα χρόνο: «Δεν μπορώ να καταλάβω. Πέρυσι ο αθλητισμός ήρθε στο Παιδείας και φέτος θα επιστρέψει στο Πολιτισμού. Πριν από λίγες μέρες φτιάξαμε το νέο οργανόγραμμα. Τώρα μπαίνουμε πάλι σε περιπέτειες. Πιστεύω ότι ο αθλητισμός πρέπει να είναι στο Παιδείας για να βγαίνουν τα προγράμματα του σχολικού αθλητισμού».

Ανδριανός: «Εθνικός στόχος η αντιμετώπιση της βίας»

Ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, από την πλευρά του, αναφέρθηκε στην έξαρση της γηπεδικής βίας: «Επειδή υπάρχουν προβλήματα χρηματοδότησης και περιορισμένοι πόροι, θα υπάρξει προσήλωση στη νομιμότητα και ιεράρχηση των αναγκών. Η έξαρση της βίας στα γήπεδα είναι πολυδιάστατο πρόβλημα που θέλει δουλειά με τα συναρμόδια υπουργεία. Είναι ένας εθνικός στόχος η αντιμετώπιση του. Αλλά δεν θα κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί».

«Η ΓΓΑ να επανακτήσει το ρόλο της»

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της (καταργημένης από τον Γιάννη Ιωαννίδη) νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του υφυπουργείου Αθλητισμού, Ανδρέας Μαλάτος, μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, άφησε αιχμές για ΕΠΟ και Ιωαννίδη αναφορικά με το αθλητικό νομοσχέδιο που έμεινε… στα προσχέδια, ενώ έστειλε και μήνυμα στον νέο υφυπουργό Αθλητισμού:

«Η ΕΠΟ πίεσε τον Γιάννη Ιωαννίδη να μην περάσει το σχέδιο νόμου από τη Βουλή. Ένα νομοσχέδιο που ο ίδιος έδωσε εντολή να συνταχθεί και στο τέλος αναγκάστηκε να καταργήσει την επιτροπή. Δεν θέλησε να τα βάλει με συμφέροντα, αν και αυτό είναι το καθήκον των πολιτικών. Τώρα η ΕΠΟ θα πιέσει και τον κύριο Ανδριανό να μην προχωρήσει ο αθλητικός νόμος που προβλέπει ανεξαρτησία της διαιτησίας και αντιπροσωπευτικότερο εκλογικό σύστημα στην ομοσπονδία.

Ο νέος υφυπουργός αθλητισμού πρέπει να αντιληφθεί ότι η ΓΓΑ κάποτε είχε ρόλο διανομέα χρημάτων και κατασκευαστή γηπέδων. Τώρα που τα λεφτά τελείωσαν οφείλει να επανακτήσει τον ρόλο της με στρατηγικό σχεδιασμό, εποπτικό έλεγχο και θεσμική θωράκιση του αθλητισμού».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας