19:39 Τρίτη 28 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Παρίσι 2024: Η ώρα των εθελοντών

Παρίσι 2024: Η ώρα των εθελοντών

Η ώρα των εθελοντών για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι έχει φθάσει.

Για τα 45.000 μέλη που θα μετάσχουν και στις δύο διοργανώσεις αυτή των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών που ακολουθούν ξεκινά ένα εντατικό πρόγραμμα προετοιμασίας.

Στόχος να λειτουργούν όλα άψογα και οι διοργανώσεις να στεφθούν από επιτυχία και σε αυτό το κομμάτι.

«Έπρεπε οπωσδήποτε να μετάσχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τον δικό μου τρόπο. Περίμενα πολύ καιρό γι’ αυτήν την στιγμή. Ήλπιζα να τους διοργανώναμε το 2012, αλλά χρειάστηκαν άλλα 12 χρόνια. Πάντως είμαι εδώ και χαίρομαι γι’ αυτό», ανέφερε ο Λοράν Χαρισάρ, εθελοντής φυσιοθεραπευτής.

Υπάρχουν κι εκείνοι που εντάχθηκαν στις τάξεις των εθελοντών αν και προέρχονται από άλλες χώρες όπως λένε και παρά τα έξοδα είναι μία μοναδική εμπειρία.

«Χωρίς τους φίλους μου δεν θα μπορούσα να το κάνω. Είναι πανάκριβα, ακόμη και για να ψάξεις διαμονή. Ευτυχώς βρέθηκε λύση και είναι τιμή μου που θα μετάσχω», λέει η Λόρι Ρίτσαρντσον, Αμερικανίδα Εθελόντρια.

Οι παροχές προς τους εθελοντές δεν είναι μεγάλες και αρκετοί νιώθουν ένα προβληματισμό.

«Πρέπει να παραδεχθώ ότι έχω απογοητευθεί. Θα ήθελα να πληρώνουν για όλες τις μετακινήσεις, να έρχομαι στις συνεδριάσεις για την εθελοντική προσφορά. Αυτό είναι το ελάχιστο για να παράσχουν στους εθελοντές», ανέφερε η Φετί Φουρ, εθελόντρια.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα δεδομένα όλοι οι εθελοντές δικαιούνται ένα γεύμα ημερησίως, καθώς και την δωρεάν μετακίνησή τους από και προς τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις με τα δημόσια μέσα μεταφοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρίσι 2024: Μειώθηκε στο μισό η χωρητικότητα στην τελετή έναρξης για να διασφαλιστεί η ασφάλεια από τυχόν επιθέσεις

Έτοιμο το Ολυμπιακό χωριό στο Παρίσι

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας