20:34 Τρίτη 28 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Παρίσι 2024: Μειώθηκε στο μισό η χωρητικότητα στην τελετή έναρξης για να διασφαλιστεί η ασφάλεια από τυχόν επιθέσεις

Παρίσι 2024: Μειώθηκε στο μισό η χωρητικότητα στην τελετή έναρξης για να διασφαλιστεί η ασφάλεια από τυχόν επιθέσεις

Η χωρητικότητα των συμμετεχόντων στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 – η πρώτη που θα πραγματοποιηθεί κατά μήκος ενός ποταμού – θα μειωθεί στο μισό για λόγους ασφαλείας, δήλωσε την Τρίτη ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν σε συνέντευξή του στο γαλλικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο France 2.

Ο υπουργός δήλωσε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη τρομοκρατική απειλή με στόχο τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Περίπου 104.000 άνθρωποι σε κερκίδες θα παραταχθούν στον ποταμό Σηκουάνα του Παρισιού, ενώ άλλοι 220.000 θα βρίσκονται σε υπερυψωμένους δρόμους κατά μήκος της έκτασης των έξι χιλιομέτρων (σχεδόν τέσσερα μίλια) του ποταμού που θα φιλοξενήσει την τελετή, δήλωσε ο Νταρμανέν.

Οι Γάλλοι αξιωματούχοι καυχιόντουσαν εδώ και χρόνια ότι περίπου 600.000 άνθρωποι θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν την Τελετή Έναρξης.

Η φιλοξενία της τελετής έξω από ένα παραδοσιακό στάδιο ήταν κεντρικό στοιχείο του οράματος των διοργανωτών για πιο περιεκτικούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Ωστόσο, η σημερινή προσέλευση εξακολουθεί να ισοδυναμεί με τέσσερις φορές τη χωρητικότητα του Stade de France, του κύριου σταδίου της χώρας, δήλωσε ο υπουργός.

Μια “αντιτρομοκρατική περίμετρος ασφαλείας” θα τεθεί σε εφαρμογή τις ημέρες πριν από την τελετή έναρξης γύρω από τον Σηκουάνα, με την πρόσβαση του κοινού να είναι περιορισμένη, πρόσθεσε.

Ο εναέριος χώρος γύρω από το Παρίσι θα κλείσει επίσης για πέντε ώρες – από τις 7 μ.μ. τοπική ώρα στο Παρίσι (1 μ.μ. ώρα Ελλάδας) – το βράδυ της Τελετής Έναρξης για να αποφευχθεί οποιαδήποτε διαταραχή της εκδήλωσης, πρόσθεσε ο Νταρμανέν.

Ο υπουργός δήλωσε ότι θα εφαρμοστεί ένα “πολύ σημαντικό” πρωτόκολλο κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, με τις γαλλικές αρχές επιβολής του νόμου να έχουν βοηθήσει με παρόμοια μέτρα στο Qatar World Cup.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρίσι 2024: Αντιδράσεις για την γαλλική σημαία – Ξήλωσαν τους σταυρούς και έβαλαν βέλος σε αφίσα!

Ολυμπιακοί Αγώνες – «Παρίσι 2024»: Το Συμβούλιο της Ευρώπης ζητά τον αποκλεισμό Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας