0:06 Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Πάτρα - Αποκάλυψη: Έμπλεξε ποινικά η Δήμητρα για ψευδορκία και όχι μόνο...

Πάτρα - Αποκάλυψη: Έμπλεξε ποινικά η Δήμητρα για ψευδορκία και όχι μόνο...

Νέος κύκλος ερευνών που θέτουν στο στόχαστρο, αυτή τη φορά, τη Δήμητρα Πισπιρίγκου εκκινεί μετά τη μήνυση που καταθέτει η πλευρά του Μάνου Δασκαλάκη (θα υποβληθεί εγγράφως τη Δευτέρα) στην εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Μαλένας και της Ίριδας.

Της ΤΖΕΝΗΣ ΜΑΡΚΟΥ


• Το ρεσιτάλ αντιφατικών καταθέσεων που οδήγησαν στη μήνυση Δασκαλάκη.
• Τα έγγραφα (από τη δικογραφία) που δεν εξετάστηκαν δίνουν νέα τροπή στην υπόθεση!
• Η κατάθεση της παιδιάτρου Ελένης Ρούτη


Οι πασίδηλες αντιφάσεις της αδελφής της κατηγορουμένης και καταδικασθείσας σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας σε τέσσερις διαφορετικές καταθέσεις (τις ανέδειξε η «Μ» αλλά και η εκπομπή «Ανοιχτές Υποθέσεις») εκνεύρισαν ακόμη και την εισαγγελέα της έδρας, η οποία υπόμνησε στη μάρτυρα, την Παρασκευή, ότι άλλα έλεγε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης αλλά και προανακριτικά. Την ίδια στιγμή η πλευρά Δασκαλάκη, και συγκεκριμένα η δικηγόρος Εύα Αμπάζη, ζήτησε από την εισαγγελική λειτουργό να εξεταστούν από το δικαστήριο και άλλα στοιχεία της δικογραφίας τα οποία δεν ελέγχθηκαν και ενδεχομένως θα ρίξουν άπλετο φως στο τι πραγματικά συνέβη το βράδυ της 20ής Μαρτίου 2021 και τα ξημερώματα της 21ης Μαρτίου επάνω από την κούνια της Ίριδας! Πρόκειται για την ενυπόγραφη μαρτυρία – φωτιά που αποκάλυψε η εκπομπή «Ανοιχτές Υποθέσεις», που απεστάλη την 1η Ιουλίου 2022 από συνταξιούχο τραπεζικό στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ξέσπασε σε κλάματα

Καταθέτοντας στο ΜΟΔ την Παρασκευή, η Δήμητρα Πισπιρίγκου ξέσπασε σε λυγμούς στην αίθουσα του δικαστηρίου όταν η εισαγγελέας της επέδειξε μια φωτογραφία του νεκρού βρέφους. Παράλληλα, η εισαγγελέας ανέφερε στη μάρτυρα ότι άλλα ανέφερε στην κατάθεσή της στην ανακρίτρια, όσον αφορά το σημάδι στο στόμα, και άλλα στο δικαστήριο. «Στην ανακρίτρια είπατε άλλα για το σημάδι στο στόμα του παιδιού και εδώ άλλα. Σας επιδεικνύω ξανά τη φωτογραφία», είπε η εισαγγελέας, με τη θεία των αδικοχαμένων παιδιών να αρνείται να δει τη φωτογραφία. Μάλιστα, εκείνη τη στιγμή η δίκη διεκόπη γιατί σε σχετική ερώτηση της προέδρου αν θέλει να γίνει διακοπή, απάντησε καταφατικά. Κατεβαίνοντας από το βήμα του μάρτυρα η Δήμητρα Πισπιρίγκου έπεσε στην αγκαλιά της αδελφής και κατηγορουμένης για την ανθρωποκτονία των δύο παιδιών, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, Ρούλας Πισπιρίγκου.

Παράλληλα, η Δήμητρα Πισπιρίγκου ερωτήθηκε από την πρόεδρο εάν την ημέρα που βρήκε νεκρή την Ίριδα άνοιξε το φως του δωματίου, με τη μάρτυρα να απαντάει πως δεν άνοιξε κανένα φως… Τότε η πρόεδρος για ακόμη μία φορά της υπενθύμισε την προανακριτική της κατάθεση: «Προανακριτικά είχατε πει πως ανοίξατε το φως, την πήρατε αγκαλιά και τα χειλάκια της ήταν μελανιασμένα», είπε, με την αδελφή της κατηγορουμένης να απαντάει «σίγουρα δεν το άνοιξα το φως».

Η σχέση Ρούλας – Μάνου

Ερωτήσεις δέχθηκε η Δήμητρα Πισπιρίγκου και για μηνύματα που αντάλλασσε με την αδελφή της σχετικά με τον Μάνο Δασκαλάκη και αναρτήσεις του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της Ίριδας και ενώ η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος ρώτησε τη Δήμητρα Πισπιρίγκου: «Έχουμε μηνύματα στη δικογραφία στις 10.4.2021 – είμαστε σε χρόνο που η Τζωρτζίνα νοσηλεύεται. Τότε η αδελφή σας σάς γράφει για τη βέρα αν την έβγαλε ο κ. Δασκαλάκης. Σας λέει να δείτε αν έβγαλε το ‘‘παντρεμένος’’ από το προφίλ του. Της γράφετε ‘‘τίποτα δεν έχει ανεβάσει’’, σας λέει να δείτε το προφίλ του και να βγάλετε φωτογραφία και να τα κρατήσετε. Μπορείτε να μου εξηγήσετε με δύο θανάτους και τρίτο παιδί στο νοσοκομείο, αυτά τα μηνύματα τι νόημα έχουν;».
Η θεία των αδικοχαμένων παιδιών απάντησε πως εκείνη την περίοδο το ζευγάρι είχε έντονους τσακωμούς και πως ο Δασκαλάκης ήταν επιθετικός απέναντι στην αδελφή της. «Τότε είχαμε μιλήσει με τον δικηγόρο για το διαζύγιο και εκείνος μας είχε πει “να προσέχετε όλες τις κινήσεις του, τα πάντα”. Επειδή την είχε “μπλοκάρει”, κοίταγα εγώ τις κινήσεις του», είπε.

Αντιφάσεις

Η εισαγγελέας έκανε λόγο για πλείστες αντιφάσεις της Δήμητρας Πισπιρίγκου. «Είναι πλείστες οι αντιφάσεις σας. Εγώ να δεχθώ ότι το μωρό για ώρες δεν πείνασε, δεν έκλαψε, αλλά δεν μπήκατε καν στο δωμάτιο μετά από 12 ώρες να δείτε αν είναι έστω σκεπασμένο;». Η αδελφή της κατηγορουμένης απάντησε «έχετε δίκιο, όμως η Ρούλα ήξερε τη ρουτίνα του παιδιού. Μπήκε δύο φορές στο δωμάτιο τη νύχτα».

Η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου προκάλεσε την αντίδραση της πλευράς του Μάνου Δασκαλάκη. Η συνήγορος που εκπροσωπεί τον πατέρα των παιδιών στη δίκη, κυρία Εύα Αμπάζη, έκανε λόγο για αντιφάσεις της μάρτυρος. Η δικηγόρος ανέφερε ότι στην ακροαματική κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου προέκυψαν σοβαρές αντιφάσεις με προηγούμενες καταθέσεις της σε σχέση με ό,τι έγινε εκείνο το βράδυ. «Σε κάθε κατάθεση μια νέα ιστορία, ένα καινούργιο αφήγημα», τόνισε συγκεκριμένα η κυρία Αμπάζη.

«Προσβάλλει τη νοημοσύνη μας. Ο κύριος Δασκαλάκης δεν μπορεί να κάνει άλλη υπομονή. Θα καταθέσουμε τη μήνυση σε βάρος της μάρτυρος. Δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει τις αντιφάσεις. Το ίδιο συμβαίνει και από το περιβόητο πανάκι. Ακόμη και αν έπεφτε ένα νωπό πανάκι, θα λέρωνε», είπε. Ειδικότερα, η δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη είπε ότι υπάρχουν σοβαρές και σημαντικές αντιφάσεις, τις οποίες το δικαστήριο πρέπει να λάβει υπόψη του. Μάλιστα υπογράμμισε ότι η Δήμητρα Πισπιρίγκου δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει αυτές τις αντιφάσεις. «Θα υπήρχε κάποια ένδειξη, δεν υπάρχει μια σαφής εξήγηση για το τι γινόταν από τη στιγμή που μπήκε το ΕΚΑΒ και μετά. Το μαξιλάρι πώς βρέθηκε σε αυτή τη θέση που είναι στη φωτογραφία;» διερωτήθηκε η δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη στο δικαστήριο.

Μηνυτήρια αναφορά

Μετά την κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου, η δικηγόρος Εύα Αμπάζη ανακοίνωσε στο δικαστήριο ότι ο Μάνος Δασκαλάκης υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά κατά της Δήμητρας Πισπιρίγκου για ψευδή κατάθεση, καθώς ζητά να διερευνηθεί αν έχουν τελεσθεί οποιεσδήποτε άδικες πράξεις από πλευράς της Δήμητρας Πισπιρίγκου. «Υπάρχουν στοιχεία της δικογραφίας που είτε δεν είχε ερωτηθεί η μάρτυρας, είτε ανασκεύασε σε αυτή την κατάθεση. Η πλευρά του Μάνου Δασκαλάκη υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά. Αιτούμαστε και από το δικαστήριο να αξιολογήσει εκ νέου εάν υπάρχουν ενδείξεις να ασκηθεί ποινική δίωξη. Υπάρχει αίτημα για την άρση απορρήτου σχετικά με την κλήση που έχει πραγματοποιηθεί στις 20.3.2021 στις 19.51, το οποίο είναι αμέσως επόμενο από την κλήση που έχει πραγματοποιηθεί στο Hotel Adonis, προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποιον ανήκει ο δεύτερος αριθμός», είπε η δικηγόρος Εύα Αμπάζη στο δικαστήριο. Παράλληλα, η δικηγόρος ζήτησε από την εισαγγελέα να ελέγξει υλικό της δικογραφίας που δεν έχει χρησιμοποιηθεί.

==========================================================================================================

Η κατάθεση της παιδιάτρου

Η μάρτυρας δέχθηκε ερωτήσεις από την έδρα για το εάν υπήρχε κάτι που την είχε προβληματίσει στα παιδιά. Για τη μικρή Μαλένα η παιδίατρος εξήγησε πως δεν υπήρχε κάτι μέχρι που παρουσιάστηκε η λεμφαδενίτιδα. «Έδωσα αντιβίωση και όταν ολοκληρώθηκε η αγωγή είδα ότι η λεμφαδενίτιδα είχε επεκταθεί. Μέσα σε δύο μέρες έκανα όλο τον έλεγχο και δεν βρήκα τίποτα. Τους κάλεσα στο ιατρείο. Ήρθαν και οι δύο γονείς. Τους είπα ότι εγώ δεν βρήκα τίποτα και τους είπα χαρακτηριστικά:

«Ή μπαίνετε νοσοκομείο στην Πάτρα ή πάτε κατευθείαν Αθήνα, γιατί αν είναι κάποια κακοήθεια που ξεκινάει, να είστε δίπλα στο ‘‘Ελπίδα’’ να το προλάβουμε. Τους έδωσα παραπεμπτικό και την άλλη μέρα μου είπαν ‘‘ναι, φεύγουμε για Αθήνα’’. Μετά μιλήσαμε μια – δυο φορές γιατί αγωνιούσα. Μετά με πήρε ο κ. Δασκαλάκης και μου είπε για διάγνωση λευχαιμίας. Τους καθησύχασα, τους είπα ότι είναι στην αρχή και ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πάνε καλά», εξήγησε η γιατρός.

«Έπαθα σοκ»

Όπως είπε στην κατάθεσή της σοκαρίστηκε από τον θάνατο της Μαλένας. Ήταν κάτι ξαφνικό που σε καμία περίπτωση δεν περίμενε. «Σοκαρίστηκα, δεν περίμενα τόσο ξαφνικό θάνατο. Μου φάνηκε πολύ ξαφνικός θάνατος δεν περίμενα να πάει έτσι», είπε.

Ίριδα

Όσον αφορά τη μικρή Ίριδα, η γιατρός εξήγησε πως κάπου στον τρίτο μήνα άκουσε ένα φυσηματάκι, ενώ νωρίτερα το παιδάκι είχα περάσει μια βρογχίτιδα που θεραπεύτηκε. «Κάπου εκεί στον τρίτο μήνα άκουσα ένα φυσηματάκι πολύ μικρής έντασης που παρέπεμπε σε αθώο φύσημα. Τους είπα ότι σαν πρωτόκολλο πρέπει να στείλουμε το παιδί σε καρδιολόγο από τη στιγμή που υπάρχει ένας θάνατος στην οικογένεια. Το ακούμε αυτό το φύσημα στα μισά παιδιά. Είχα στο μυαλό μου ότι υπήρχε ένας ξαφνικός θάνατος στην οικογένεια, γι’ αυτό τους έστειλα σε καρδιολόγο. Σε ένα άλλο μωρό θα περίμενα να το ξαναδώ», είπε η μάρτυρας εξηγώντας πως στη συνέχεια ξαφνικά πληροφορήθηκε από μια φίλη της πως έφυγε και η Ίριδα. «Είχα πάθει σοκ. Ήταν δεύτερο παιδί ξαφνικός θάνατος με ελεγμένα καρδιολογικά», υποστήριξε η μάρτυρας.

Η δικηγόρος

Μιλώντας στην «Μ» η δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη, Εύα Αμπάζη, επισήμανε: «Η Δήμητρα Πισπιρίγκου ενέπαιξε τη νοημοσύνη μας και εξάντλησε την υπομονή μας, και έτσι αποφασίστηκε να γίνει μηνυτήρια αναφορά προκειμένου να διερευνηθεί η αλήθεια. Γιατί έχει δώσει τέσσερις διαφορετικές καταθέσεις. Ποια από αυτές τις τέσσερις είναι αληθής; Να γίνει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί οποιαδήποτε άλλη πράξη! Στη Δήμητρα Πισπιρίγκου κάναμε μήνυση για ψευδή κατάθεση και αιτηθήκαμε από την εισαγγελέα να ελέγξει τις αντιφάσεις, προκειμένου εάν κρίνει απαραίτητο και εάν θεωρεί ότι ενδέχεται να υπάρχουν και άλλες άδικες πράξεις, δηλαδή να έχει πράξει και άλλα αδικήματα, να ξεκινήσει προκαταρτική εξέταση και να ασκήσει ποινική δίωξη».

Ίριδας

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το συνέδριο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών

Το έγκλημα στα Τέμπη: Η νομιμοποίηση του ξυλολίου και η έρευνα των Ευρωπαίων

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας