1:54 Κυριακή 3 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Πάτρα - Αποκλειστικό: Ο παθολογοανατόμος αδειάζει Τσάκωνα για Μαλένα

Πάτρα - Αποκλειστικό: Ο παθολογοανατόμος αδειάζει Τσάκωνα για Μαλένα

• «Τα ευρήματα που κατέγραψα ήταν χαρακτηριστικά της ασφυξίας. Δεν ξέρω γιατί ερμηνεύθηκε ως ηπατική ανεπάρκεια», λέει ο Εμμ. Αγαπητός στην «ΜΠΑΜ»

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ

Για χαρακτηριστικά ευρήματα ασφυξίας τα οποία εντόπισε και κατέγραψε λεπτομερώς στην ιστολογική έκθεση την οποία παρέδωσε μετά τον θάνατο της Μαλένας κάνει λόγο με αποκλειστική τοποθέτησή του στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» ο παθολογοανατόμος, κ. Εμμανουήλ Αγαπητός! «Τα ευρήματα τα οποία κατέγραψα ήταν χαρακτηριστικά της ασφυξίας. Δεν μπορώ να γνωρίζω γιατί στη συνέχεια η αρμόδια ιατροδικαστής τα ερμήνευσε ως ηπατική ανεπάρκεια», μεταφέρει μέσω του δικηγόρου του, γνωστού ποινικολόγου Γιάννη Μαντζουράνη, αφήνοντας σαφείς αιχμές αλλά και παίρνοντας αποστάσεις από την τελική διάγνωση της ιατροδικαστού Χριστίνας Τσάκωνα.

Εμμανουήλ Αγαπητός!

Εμμανουήλ Αγαπητός

Από την έναρξη του θρίλερ, τον Φεβρουάριο του 2022, αμέσως μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας μέχρι και σήμερα ο κ. Αγαπητός τηρούσε σιγή ιχθύος σε σχέση με όλα όσα λέγονταν ή γράφονταν σε σχέση με την κατάληξη του 3,5 ετών κοριτσιού, το οποίο νοσηλευόταν λόγω ιάσιμης λευχαιμίας η οποία είχε διαγνωσθεί. Ο ίδιος σήμερα διατείνεται ότι η ιστολογική του έκθεση ήταν λεπτομερής, καθώς αποτύπωνε, μεταξύ άλλων, και το πρόβλημα στο ήπαρ της Μαλένας και συγκεκριμένα την κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων που από τη Χριστίνα Τσάκωνα ερμηνεύθηκε ως ηπατική ανεπάρκεια! Μόνο που σύμφωνα με τον κ. Αγαπητό θα έπρεπε να είχε αποδοθεί σε εγκληματική ενέργεια, και δη ασφυκτικό θάνατο, σε συνάρτηση με τα άλλα ευρήματα, τα οποία επίσης κατέγραψε, όπως το πνευμονικό οίδημα.

Σημάδια

Η μικρή Μαλένα κατέληξε το μεσημέρι της 13ης Απριλίου 2019 ύστερα από ολιγοήμερη νοσηλεία της στο «Παίδων». Η κατηγορουμένη Ρούλα Πισπιρίγκου στη μοναδική τηλεοπτική συνέντευξη που είχε δώσει στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» είχε πει ότι ενώ κοιμόταν, άνοιξε τα μάτια, έβγαλε έναν μικρό ήχο, σαν να είχε έλλειψη οξυγόνου, και κατέληξε. Για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα δεν μπορούσε να αποδώσει κάπου την αιτία θανάτου, ενώ όπως είχε αποκαλύψει η «Μ» είχε παραλείψει να καταγράψει το εντύπωμα στο δεξί μάγουλο του παιδιού, το οποίο ήταν εμφανές από τις φωτογραφίες που δημοσιεύσαμε και καταγράφεται στο πόρισμα των κ.κ. Καρακούκη και Καλόγρηα.

Χριστίνα Τσάκωνα

Τελικά, έπειτα από κλήση την οποία δέχτηκε από τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η κυρία Τσάκωνα απέδωσε, άστοχα όπως συνομολογούν πλέον και οι συνάδελφοί της, την αιτία θανάτου σε ηπατική ανεπάρκεια, κάτι που αντιβαίνει τόσο στην επιστημονική όσο και στην κοινή λογική. Ως γνωστόν, λίγες ώρες νωρίτερα η Μαλένα έπαιζε στον παιδότοπο του νοσοκομείου και έτρωγε σουβλάκι…

Στην κατάθεση που έδωσε στο Ανθρωποκτονιών η κυρία Τσάκωνα, αντί να διαλευκάνει την υπόθεση, προχώρησε σε προτροπές και συστάσεις!

Για ακόμη μία φορά ερμήνευσε το εύρημα της κενοτοπιώδους εκφύλισης των ηπατικών κυττάρων ως ηπατική ανεπάρκεια, ενώ δεν μπόρεσε καν να εξηγήσει εάν ήταν χρόνια ή οξεία. Σύμφωνα με όλους τους γιατρούς και τους ειδικούς επιστήμονες με τους οποίους επικοινώνησε η «Μ», η απόδοση του θανάτου της Μαλένας σε ηπατική ανεπάρκεια απλά δεν υφίσταται. Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά «για τον ιατρογνώμονα ο καθορισμός της αιτίας θανάτου σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται προσοχή», ενώ ο όρος «χρόνια» δεν μπορεί καν να συζητηθεί για τη Μαλένα. Ο όρος «οξεία ηπατική ανεπάρκεια» θα πρέπει να περιορίζεται μόνο σε περιπτώσεις ηπατικού κώματος, με σαφή κλινικά και εργαστηριακά στοιχεία. «Στην περίπτωση της Μαλένας δεν υπάρχουν κλινικά ή εργαστηριακά ευρήματα, πόσω μάλλον όταν όλο το προσωπικό αλλά και η οικογένεια καταθέτει ότι το παιδί τέσσερις ώρες περίπου προ του θανάτου ήταν καλά, έπαιξε, έφαγε κ.τ.λ.», αναφέρουν.

Ανεξαρτήτως της όποιας γνώμης της κυρίας Τσάκωνα, οι δύο πραγματογνώμονες καλούνται πλέον να συνδέσουν τα ευρήματα και συγκεκριμένα:

α) Τις εξωτερικές κακώσεις με εκδορές στη μύτη και την ερυθρότητα στη δεξιά
παρειά που δεν κατέγραψε η κυρία Τσάκωνα (από αμέλειά της).
β) Την ηπατική βλάβη και όχι ανεπάρκεια, όπως ερμηνεύτηκε από την κυρία
Τσάκωνα.

Όπως καταγράφεται και στο πόρισμα των κ.κ. Καρακούκη – Καλόγρηα, η Μαλένα είχε εκδορές στη μύτη, προκληθείσες από όνυχες του δράστη, και ερυθρότητα επί της δεξιάς παρειάς ως τυπικό δακτυλικό εντύπωμα στην προσπάθεια του δράστη να προκαλέσει απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών, δηλαδή του στόματος και της μύτης. Περαιτέρω δεν επιδέχεται αμφισβήτηση ότι οι κακώσεις αυτές ήταν όλες πρόσφατες, προθανάτιες και σύμφωνα με πληροφορίες προκλήθηκαν πέριξ του χρόνου του θανάτου. Άλλωστε πέραν πάσης αμφιβολίας προέκυψε ότι αυτές οι κακώσεις δεν προϋπήρχαν τις προηγούμενες ημέρες από τις φωτογραφίες της οικογένειας αλλά και από τον ιατρικό φάκελο, όπου δεν περιγράφονται ανάλογες κακώσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι αμφότερα τα τέκνα της οικογένειας Πισπιρίγκου και Δασκαλάκη έφεραν εντόνου βαθμού πνευμονικό οίδημα και έντονη πνευμονική συμφόρηση. Σημειώνουμε ότι κανένας δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι το διαπιστωθέν πνευμονικό οίδημα οφείλεται σε καρδιακή ανεπάρκεια/κάμψη, διότι τα δύο αυτά παιδιά δεν έπασχαν από ανάλογα νοσήματα. Ειδικά η Μαλένα, κατά τη νοσηλεία της λίγες ημέρες προ του θανάτου, είχε υποβληθεί σε πλήρη καρδιολογικό έλεγχο, συμπεριλαμβανομένου και υπερηχογραφήματος καρδίας, και δεν διαπιστώθηκε καμία πάθηση, όπως άλλωστε και η ιστολογική εξέταση της καρδίας της Μαλένας δεν έδειξε καμία καρδιακή πάθηση.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ


 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας