17:17 Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Πατρα: Νέες διώξεις για Μαλενα - Ίριδα σε Πισπιριγκου (επιβεβαίωση ΜΠΑΜ)

Πατρα: Νέες διώξεις για Μαλενα - Ίριδα σε Πισπιριγκου (επιβεβαίωση ΜΠΑΜ)

 Για δυο ακόμα κακουργήματα αναμένεται να απολογηθεί η Ρουλα Πισπιριγκου σχετικά με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «ΜΠΑΜ στο Ρεπορταζ» οι δυο εισαγγελείς (Ελευθεριανος-Ανδρεου) είχαν εδώ και ημερες περαιώσει την προκαταρκτική εξέταση απλά καθυστέρησαν στην άσκηση της δίωξης εξαιτίας της απόπειρας ανθρωποκτονίας που ασκήθηκε στην Πισπιριγκου για την υπόθεση της Τζωρτζινας.

Ασφυξία

Σύμφωνα με την εισαγγελική Αρχη η κατηγορούμενη δολοφόνησε την Μαλενα και την Ίριδα (τον Απρίλιο του 2019 και τον Μάρτιο του 2021) μέσω ασφυξίας. Καταλυτικό ρόλο στην άσκηση των νέων διώξεων έπαιξε το 13σελιδο πόρισμα των Καρακουκη και Καλογρηα που περιέγραψαν πλήρως τον μηχανισμό θανάτου. Σημαντικό ρόλο όμως έπαιξαν και οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορταζ» και του eReportaz σχετικά με τα φωτογραφικά ντοκουμέντα, τα ευρήματα (πανάκι, κλπ) που αποκάλυψαν ότι τα δυο παιδιά δεν είχαν καταλήξει από ηπατική ανεπάρκεια και αγενεσια φλεβοκομβου.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή ασκήθηκε σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας.

Κομβικό στοιχείο για την άσκηση της διωξης αποτέλεσε Πυλώνα για την άσκηση της δίωξης αποτέλεσε το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακουκη – Καλόγρια, αλλά και το γεγονός ότι σε όλες τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται η Ρούλα Πισπιρίγκου, ήταν μόνο εκείνη παρούσα.

Οι δυο εισαγγελείς είδαν εγκληματική ενέργεια πισω από το θάνατο Ίριδας Δασκαλάκη εξαιτίας του αίματος που βρεθηκε στο στόμα της, ενώ στην περίπτωση της Μαλένας, οι γιατροί φαίνεται να περιγράφουν την εικόνα ενός παιδιού, που είχε ξεπεράσει τη λευχαιμία και έφυγε από τη ζωή εντελώς ξαφνικά, και αφού προηγουμενως είχε ελεγχθεί ιατρικά πριν ξεκινήσει τη χημειοθεραπεία και δεν διαπιστώθηκε κάτι στην υγεία της. Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην ανάκριση και θα χρεωθεί σε ανακριτή.

Πλήρης επιβεβαίωση της χθεσινής αποκάλυψης της ΜΠΑΜ:

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ»

Εβδομάδα διώξεων για Μαλένα και Ίριδα. Πού κατέληξαν οι εισαγγελείς και το κομβικό πόρισμα των ιατροδικαστών

Θέμα ημερών είναι η άσκηση νέων διώξεων σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία, μέσω ασφυξίας, της Μαλένας τον Απρίλιο του 2019 και της Ίριδας τον Μάρτιο του 2021!

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», οι δύο εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση (κ. Ελευθεριάνος και Ανδρέου) έχουν ολοκληρώσει την ερευνά τους και εντός των προσεχών 24ώρων αναμένονται να παραπέμψουν εκ νέου την 33χρονη κατηγορούμενη σε απολογία σε τακτικό ανακριτή. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η εισαγγελική έρευνα ήταν εδώ και ημέρες περαιωμένη, ωστόσο μεσολάβησε η άσκηση συμπληρωματικής δίωξης για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της Τζωρτζίνας. Ως εκ τούτου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν δικαστικές «πηγές», η υπόθεση για τη Μαλένα και Ίριδα πήγε λίγο πίσω…

Ασφυξία

Όπως έχει ήδη αποκαλύψει η «Μ», το μεγαλύτερο όπλο στα χέρια των δύο εισαγγελέων είναι το πόρισμα των κ. Καρακούκη και Καλόγρηα, το οποίο αποδίδει τους θανάτους τόσο της Μαλένας όσο και της Ίριδας σε ασφυξία! Βάσει του πορίσματος των δύο πραγματογνωμόνων αλλά και βάσει των μαρτυρικών καταθέσεων (ξεπερνούν τις 40) που ελήφθησαν από το Ανθρωποκτονιών, η Πισπιρίγκου δολοφόνησε τα παιδιά της με έναν εφιαλτικό, βίαιο, απάνθρωπο τρόπο: Στερώντας τους το οξυγόνο, κλείνοντας τις αεροφόρους οδούς και σκάζοντας τους πνεύμονές τους!

Κατά τη διάρκεια της πολύμηνης έρευνάς τους (ξεκίνησε τον Απρίλιο) οι πραγματογνώμονες έλαβαν υπόψη τους κάθε πιθανό και απίθανο ενδεχόμενο το οποίο θα μπορούσε να είχε στερήσει τη ζωή στα παιδιά. Αρχικά με συνδυαστικό τρόπο απέκλεισαν τα παθολογικά αίτια και κατέληξαν «στο βίαιο μηχανισμό θανάτου». Απέκλεισαν δηλαδή ότι η Μαλένα (με τις άψογες εξετάσεις) κατέληξε από ηπατική ανεπάρκεια και η Ίριδα από την υπερσπάνια αγενεσία φλεβοκόμβου. Σε ό,τι αφορά το θάνατο του βρέφους καταλυτικό ρόλο έπαιξε και η γνωμάτευση καρδιολόγου, ο οποίος κατέληξε σε αυτό που συνομολογεί από την πρώτη στιγμή σύσσωμη η ιατρική κοινότητα. Ότι δηλαδή το βρέφος που κατέληξε στην κούνια του δεν θα ζούσε έξι μήνες υγιές ον εάν είχε τελικά τη σπάνια καρδιολογική πάθηση. Την ίδια στιγμή, σημαντική χαρακτηρίστηκε και η αρωγή του παθολογονανατόμου (κ. Ευτυχιάδη) ο οποίος, όπως αποκάλυψε την περασμένη Κυριακή η «Μ», εφαρμόζοντας την τεχνική με τις χρώσεις «έκανε» την καρδιά της Ίριδας να μιλήσει και να αποκαλύψει δείκτη ασφυξίας.
Στη συνέχεια οι δύο ιατροδικαστές «με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα καθώς και δηλητηρίασης (σ.σ. η τοξικολογική επανεξέταση που έγινε από το εργαστήριο του ΑΠΘ ήταν αρνητική)» οδηγήθηκαν, όπως καταγράφεται στο πόρισμα, στον στερητικό, ασφυκτικό, μηχανισμό θανάτου.

Σημάδια

Στο 13σέλιδο πόρισμα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά και στα φωτογραφικά ντοκουμέντα με τα ευρήματα τα οποία είχαμε δημοσιεύσει εκκινώντας ουσιαστικά την πραγματική συζήτηση από τι κατέληξαν τα παιδιά. Οι κ. Καρακούκης και Καλόγρηας αναφέρουν ως σημάδια ασφυξίας τις κακώσεις στο πρόσωπο της Μαλένας, αλλά και τα ευρήματα στο προσωπάκι της Ίριδας.
Αναφέρουν επί λέξει: «Στη συγκεκριμένη περίπτωση τον ασφυκτικό μηχανισμό, ως αιτία θανάτου, επιβεβαιώνουν τα εξής νεκροψιακά/παθολογοανατομικά/φωτογραφικά ευρήματα:
• Εκδορές κατά το ριζορρίνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρειά κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαρίας – Ελένης Δασκαλάκη κατά την επισκόπηση των φωτογραφιών,
• Κακώσεις εν ζωή γενόμενες στοματικού βλεννογόνου/ άνω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακό έλεγχο του αβάπτιστου θήλεος Δασκαλάκη (σ.σ. Ίριδα) και την επισκόπηση των φωτογραφιών σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος…».
Μάλιστα, στην έκθεσή τους οι ιατροδικαστές καταγράφουν ως ευρήματα δύο αμυχές τις οποίες φέρεται να είχε η Ίριδα κάτω από το δεξί και το αριστερό ρουθούνι, ενώ κάνουν λόγο και για αίμα στο στόμα! Στις καταθέσεις τους πάντως τόσο οι διασώστες του ΕΚΑΒ όσο και το προσωπικό του «Καραμανδάνειου» Νοσοκομείου δεν αναφέρονται στα συγκεκριμένα σημάδια, κάτι που το αποδίδουν στη βιασύνη που υπήρχε εκείνη τη στιγμή.

Αποδόμηση

Παράλληλα, στο ιατροδικαστικό πόρισμα αποδομούνται πλήρως, με τη σχετική βιβλιογραφική παράθεση, οποιαδήποτε επιχειρήματα προσπαθεί να ψελλίσει η πλευρά της κατηγορουμένης σε ό,τι αφορά τα σημάδια αλλά και τα ιστολογικά ευρήματα των παιδιών. Οι κ. Καρακούκης και Καλόγρηας αναφέρουν τα εξής:
• Ότι οι αμυχές και το εντύπωμα στο πρόσωπο της Μαλένας προκλήθηκαν από τα νύχια του δράστη και όχι κατά τη διάρκεια της ανάνηψης. Όπως αναφέρουν, τη στιγμή που μπήκαν οι γιατροί στο δωμάτιο το μόλις 3,5 ετών κοριτσάκι ήταν ήδη νεκρό και το μόνο που του χορηγήθηκε ήταν αδρεναλίνη.
• Βάσει του τοξικολογικού επανελέγχου αποδεικνύουν ότι ο αιφνίδιος θάνατος δεν οφείλεται σε κάποιο φάρμακο ή στη δόση χημειοθεραπείας που της είχε χορηγηθεί πριν από 24 ώρες.
• Περιλαμβάνουν βιβλιογραφία που καταγράφει στα μικροσκοπικά ευρήματα του ασφυκτικού θανάτου την κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων που ερμήνευσε ως ηπατική ανεπάρκεια η κυρία Τσάκωνα.
• Στην περίπτωση της Ίριδας και πάλι με βιβλιογραφία αλλά και την έκθεση ειδικού καρδιολόγου απορρίπτουν ως αιτία θανάτου την αγενεσία του φλεβοκόμβου που κατέγραψε η παθολογοανατόμος Αντιγόνη Μητσέλου.
• Με τεστ DNA το οποίο είχε ζητηθεί πάντως από τις 9 Μαΐου μέσω επιστολής της κ. Τσιόλα στο Ανθρωποκτονιών αποδείχθηκε ότι οι κηλίδες στο πανάκι αντιστοιχούν στο αίμα της αδικοχαμένης Ίριδας.

Όπως δημοσιεύθηκε στην “ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ” που κυκλοφορεί

Διαβάστε επίσης

Στην “ΜΠΑΜ” που κυκλοφορεί: ΔΙΩΞΕΙΣ για Μαλένα – Ίριδα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ


Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας