12:43 Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Πάτρα - Ρούλα Πισπιρίγκου: Πέντε νέα στοιχεία που επιβαρύνουν την θέση της

Πάτρα - Ρούλα Πισπιρίγκου: Πέντε νέα στοιχεία που επιβαρύνουν την θέση της

Νέα στοιχεία και μαρτυρίες που φαίνεται να επιβαρύνουν –παρά το αντίθετο «παιχνίδι» εντυπώσεων- την θέση της 34χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου από την Πάτρα που κατηγορείται για τον θάνατο των τριών παιδιών της, την περίοδο 2019-2022 φαίνεται να ανακύπτουν τις τελευταίες ημέρες και παρουσιάζει το in.

Με κύριο ενδιαφέρον στις αλλεπάλληλες σαφείς πλέον καταθέσεις του πρώην συζύγου της Μάνου Δασκαλάκη που συνέδεσε διενέξεις και ύποπτες συμπεριφορές της κατηγορουμένης με τις αποδιδόμενες ανθρωποκτονίες των τριών κοριτσιών. Επιπλέον ιδιαιτέρως αρνητικά στοιχεία για την κατηγορουμένη έχουν ανακύψει από τις συνεννοήσεις με μέντιουμ που είχε στις αρχές Φεβρουαρίου 2022 -δηλαδή λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας κι εν μέσω του «πένθους» της – για να «κάνει μάγια» στον σύζυγο της. Κάτι που θεωρείται από νομικούς ενδεικτικό της εμμονής που είχε η Πισπιρίγκου με τον σύζυγο της κι αυτό φαίνεται να οδήγησε στους φόνους.

Όπως και με νέα ενδεικτικά στοιχεία που ανακύπτουν από τις διαμάχες ιατροδικαστών και παθολογοανατόμων που είχαν προχωρήσει σε ορισμένες από τις πρώτες πραγματογνωμοσύνες για τις αιτίες θανάτου των κοριτσιών. Κι όλα αυτά ενώ περαιτέρω δυσμενή στοιχεία για την 34χρονη αναμένεται να προκύψουν κι από τις καταθέσεις περίπου 30 ιατρών και νοσηλευτών νοσοκομείων της Αθήνας και της Πάτρας για τα περίεργα προβλήματα υγείας και τον θάνατο με χορήγηση κεταμίνης της άτυχης Τζωρτζίνας πριν από 13 μήνες. Κι όπου αναμένεται ν’ αναφερθούν σε δεκάδες δείγματα ύποπτης συμπεριφοράς της 40χρονης μητέρας σε κρίσιμες στιγμές για την νοσηλεία του άτυχου κοριτσιού.

Συγκεκριμένα καθοριστικής σημασίας θεωρούνται στοιχεία που έχουν ανακύψει από νεότερες καταθέσεις. Αρχικά μιλούσαν για παθολογικά αίτια. «Πυλώνας» αυτών των γνωματεύσεων ήταν το πόρισμα παθολογοανατόμου από τα Ιωάννινα που είχε αναφέρει με απόλυτη κατηγορηματικότητα ότι η Ίριδα παρουσίαζε «αγενεσία φλεβόκομβου» , δηλαδή ανυπαρξία ενός βασικού ιστού για την λειτουργία της καρδιάς της.

Συμπληρώνοντας ότι υπήρχε ο μηχανισμός να λειτουργήσει η καρδιά της Ίριδας ανεξαρτήτως αν διέγνωσε ή όχι τον φλεβόκομβο. Δηλώνοντας ότι από την διεθνή βιβλιογραφία δεν μπορεί να στηριχθεί αυτή η θεωρία για την ανυπαρξία φλεβόκομβου.

Δηλαδή σε μία πλήρη ανατροπή των όσων ανέφερε μέχρι τώρα αλλά και των εκτιμήσεων δεκάδων ιατρών ότι «αν το άτυχο κοριτσάκι δεν είχε φλεβόκομβο –σε ένα σπανιότατο παγκοσμίως νόσημα- δεν θα μπορούσε να ζήσει περισσότερο από λίγες ώρες.

Επιπλέον αντίστοιχες μεταβολές εντοπίζονται και στις αρχικές εκτιμήσεις για τις συνθήκες θανάτου της Μαλένας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα – Ο Μ. Δασκαλάκης αποκάλυψε SMS της Ρ. Πισπιρίγκου σε επιστήθια φίλη της: «Ήθελε να πάρει το σπέρμα μου για να μου κάνει μάγια» – Γιατί εκνευρίστηκε η Ρούλα

Πάτρα – Επεισόδια στο δικαστήριο: Η απάντηση Κουσουλού για την λεκτική επίθεση στον ίδιο και την επίθεση στον Νικολετακη

 


Τι κατέθεσε ο Μάνος

Ο Μανος Δασκαλάκης λοιπόν κατέθεσε με κατηγορηματικό κι ευκρινή τρόπο στο Μικτο Ορκωτό της Αθήνας ότι και στα τέσσερα σημαντικά συμβάντα στο θρίλερ , είχαν προηγηθεί προστριβές, συγκρούσεις και υπήρχε προοπτική απομάκρυνσης από την τότε σύζυγο του, που αποτελούσαν πιθανόν κίνητρο για να βλάψει άμεσα τα παιδιά της. Μέχρι στιγμής αυτό δεν είχε αποσαφηνισθεί πλήρως και για τα τρία παιδιά, κι η θέση του κ Δασκαλάκη δεν ήταν τόσο προσδιορισμένη κι αποκαλυπτική. Λεγοντας μάλιστα στο δικαστήριο ότι «τώρα ξεκαθαρίζει το μυαλό του»

Ετσι λοιπόν ο πρώην σύζυγος της κατηγορουμένης υπογράμμισε ότι πριν τον θανατο της 3,5 χρονών Μαλένας το 2019 σε νοσοκομείο της Αθήνας είχαν προηγηθεί διενέξεις με την Ρούλα Πισπιρίγκου αλλά και το ενδεχόμενο λόγω της ανάγκης πολύμηνης νοσηλείας του κοριτσιού στην Αθήνα, το ζευγάρι να χωρίσει.

Πηγή: in.gr /Ρεπορτάζ: Βασίλης Λαμπρόπουλος

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας