6:45 Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Πάτρα: Τα τελευταία λεπτά της Τζωρτζίνας και η προσπάθεια ανάνηψης χωρίς κεταμίνη (έγγραφα)

Πάτρα: Τα τελευταία λεπτά της Τζωρτζίνας και η προσπάθεια ανάνηψης χωρίς κεταμίνη (έγγραφα)

Οι μαρτυρικές τελευταίες ημέρες της άτυχης Τζωρτζινας την 29ξ Ιανουαρίου στο «Παιδων» προκύπτουν από τον ιατρικό φάκελο ο οποίος υπάρχει στη δικογραφία που έχει σχηματισθεί και αποκαλύπτει το eReportaz.

του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ

Από το ιστορικό νοσηλείας το οποίο βρίσκεται στη διάθεσή της «Μ» προκύπτει ότι προ της εισαγωγής της την 24η Ιανουαρίου 2022 στο «Παίδων» η Τζωρτζίνα παρουσίαζε -κατά δήλωση της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου- «επεισόδια προσήλωσης βλέμματος με σύνοδο κυάνωση τα οποία παρουσιάζουν αυτόματη ύφεση. Λόγω των επεισοδίων στις 20/1/2022 και στις 22/1/2022 μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Παίδων για παρακολούθηση και αντιμετώπιση».

Όπως προκύπτει από τα ίδια έγγραφα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της από τις 24 Ιανουαρίου 2022 σιτίστηκε μέσω γαστροστομίας ενώ αυξήθηκε η δόση των αντιεπιληπτικών φαρμάκων. Στις 25 Ιανουαρίου 2022 και συγκεκριμένα στις 9 το πρωί το παιδί παρουσίασε επεισόδιο ταχυκαρδίας και πτώση του οξυγόνου από το οποίο ανέκαμψε μετά από δυο λεπτά. Ακολούθως παρέμεινε σε κατάσταση ύπνου για 40 λεπτά και ακολούθησε «ταχυκαρδία, έντονο κλάμα και στη συνέχεια άπνοια».

Αδρεναλίνη

Όπως καταγράφεται στο νοσηλευτικό δελτίο η Τζωρτζίνα το μοιραίο μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου 2022 κατέληξε αιφνιδίως ενώ η κατάσταση της υγείας της ήταν σταθερή.

«Στις 14:28 σε πιθανό επεισόδιο σπασμού μας κάλεσε η μητέρα στον θάλαμο. Ειδοποιήθηκε ο γιατρός εφημερίας ο οποίος ήταν εντός της κλινικής και έφτασε άμεσα στον θάλαμο. Στις 2.30 είχε υποστεί ανακοπή. Άμεσα έναρξη ΚΑΡΠΑ και μαλάξεων. Ειδοποιήθηκε η ΜΕΘ. Συνεχίστηκε ΚΑΡΠΑ για σχεδόν 10 λεπτά. Έγινε αδρεναλίνη. Έγινε διασωλήνωση. Συνεχίστηκαν προσπάθειες στη ΜΕΘ με ΚΑΡΠΑ για 1,5 ώρες με όλες τις δυνατές φαρμακευτικές και χειροκίνητες διαδικασίες και δεν κατέστη δυνατή η επαναφορά της αναπνευστικής και της καρδιακής λειτουργίας…». Τελικά, δυστυχώς, το παιδί κατέληξε στις 15.50, όπως αποδείχθηκε εξαιτίας της δολοφονικής δόσης κεταμίνης από τα χέρια της ίδιας του της μητέρας! Από τις μαρτυρικές καταθέσεις ιατρών και νοσηλευτών προκύπτει ότι στο άτυχο κορίτσι κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της ουδέποτε χορηγήθηκε κεταμίνη η οποία -ούτως ή άλλως- δεν υπήρχε στην Παιδιατρική Κλινική. Παράλληλα προκύπτει ότι κατά τη διάρκεια της προσπάθειας ανάνηψης η κατηγορούμενη Ρουλα Πισπιριγκου ήταν ατάραχη ενώ το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να δει τι ακριβώς συμβαίνει με το βηματοδότη!

Διαβάστε τα έγγραφα-ντοκουμέντα

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Πέθαινε το παιδί της και ενδιαφερόταν για τον βηματοδότη-Ρωτούσε για τις κάμερες! Οι καταθέσεις των γιατρών του ΠΑΙΔΩΝ (έγγραφα)

Πάτρα: Το άγνωστο βίντεο από την κηδεία της Τζωρτζίνας

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας